Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Even bekomen van de schade.
6-8-2015
 
Viel uiteindelijk een beetje tegen...

Viel uiteindelijk een beetje tegen dat er niet meer duiven nagekomen zijn. Er zijn nu nog 7 onderweg van de 43. Iets te veel vind ik persoonlijk. Ik begrijp ook wel dat niet alle duiven worden geboren als postduif maar het verliezen van duiven, daar baal ik altijd vreselijk van.

Nu maar weer verder kijken. Postief is dat ze goede mest hebben en goed eten. Negatief is dat ze helemaal niet vooruit te branden zijn. Liever lui dan moe lijkt het wel. We zullen zien wat dat zaterdag wordt. Losplaats wordt Boxtel en dat is ongeveer 166 km vanaf Appelscha. De weersverwachtingen zijn super tot nu toe. Kijk er nu alweer naar uit.

Dan nog even over  het klokgebeuren. Die liet ons zaterdag in de steek. Afgelopen dagen alle antennes los gemaakt en bij de laatste kwam het probleem aan het licht. Vol water. Flink balen want deze antenne zit gewoon onder de klep. Via het kabeltje loopt het water dus in de antenne. Antenne los gemaakt en het valt mij dan ook tegen dat er dus geen bescherming zit om dat vocht tegen te houden middels een rubbertje o.i.d. Maar goed. Het spul is weer droog en doet het gelukkig weer.

Verder de oude duiven gekoppeld voor de natour. Doffers zijn al erg ver in de rui dus ik weet niet of die nog meekunnen met de natour. Duivinnen zitten nog wat beter in de veren gelukkig. Afd. 10 heeft overigens vier natour vluchten (gelukkig). Dat is meer dan in het nationale vliegprogramma staat aangegeven. Gooi dat nationale vliegprogramma maar in de de container want je kunt het wel een naam geven, maar volgens mij is er maar 1 afdeling die zich aan dit programma houdt. Dus dat nationale stelt niet zoveel voor. Schijnvertoning.

Tot slot nog druk aan de klus. De oude duiven hebben even geen ramen meer in het hok. Dat komt omdat ze beneden in de garage liggen voor onderhoud. Ze waren nodig aan een verfbeurt toe. De komende dagen wordt het toch prachtig weer dus de oude duiven kunnen wel even zonder ramen (hoop ik).

 

 

 

< Terug