Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Wat extra aandacht aan de jongen.
12-8-2015
 
De jongen voor de zekerheid...

De jongen voor de zekerheid een geelpil opgestoken. Zij hebben nog nooit een geelpil of geelkuur gehad maar omdat de verliezen te hoog zijn mijn inziens besloten om dan toch maar eens een pil op te steken. Ik houd hier niet zo van en ga liever naar de dierenarts voor controle. Maar dat is niet altijd mogelijk en daarom maar besloten om het zo te doen. Ook voor de honderste keer de duiven gedruppeld tegen luis. Elk jaar bij de jongen een groot probleem. Bij de oude duiven niet overigens. Daar is een luis een uitzondering. Bij de jongen dus een regel.

Ik probeer alle soorten druppels. Endo ecto, U200, parasita enz. Geen enkel product waar ik tot nu toe super tevreden over ben maar ik geef niet op. Mijn zoektocht naar goed spul gaat verder.

Ook nog een duif uitgeselecteerd. Stond mij niet aan. Dit brengt het aantal jongen op 32 en dan kort het aantal flink in de laatste paar weken. Onze poes zou ook nog even helpen bij het reduceren van het aantal jongen. Afgelopen maandag allemaal veren voor het hok. Was dus van de 452 die had liggen knokken met onze kat. Dat krijg je als je met de hond naar een poel gaat om te zwemmen. Kunnen de katten in alle rust toeslaan.

Komend weekend staat Tessenderlo op het programma. Voor Appelscha 225 km. Zoals het nu lijkt gaan er dertig mee. De twee gewonde duiven blijven thuis.

Verder nog even aan het lezen geweest op de diverse sites. Wat een gekissebis tussen een aantal liefhebbers. Ik begrijp dat dat goed is voor het aantal bezoekers van je site, maar het is eigenlijk te zielig voor woorden. Ga lekker over je eigen duiven praten en over het reilen en zeilen rond je hok en laat een ander in zijn waarde. Geef ook tips en trucks zodat een ander daar wat aan heeft. Daarvoor lees ik de sites in ieder geval. Niet voor de sensatie. Daarvoor lees ik de telegraaf.

< Terug