Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Bezoek aan Marien.
20-8-2015
 
Gisteravond met zes duiven naar de dierenarts...

Gisteravond met de duiven naar de dierenarts geweest. De heer Marien heeft in totaal zes duiven bekeken waarvan drie oude doffers en drie jonge duiven. De duiven waren vrij van het geel en hadden ook geen problemen met de luchtwegen. Wel kon de heer Marien voelen dat de jongen te slap zijn. Er zit op dit moment weinig power in de jongens en de meisjes en dit is volgens de heer Marien te verklaren door de coli. Deze coli is gelukkig op zijn retour en als het zo doorgaat dan kunnen ze volgend weekend weer mee met de eerste natour vlucht.

Verder is het hier rustig rond het duivenhok. De oude duiven zitten allemaal keurig te broeden krijgen veel open hok en dagelijks kunnen ze gebruik maken van een bad. Wat een prachtig leven.

Ook nog twee duiven meer in het hok dan vorige week. Er kwam nog een jonge duif thuis van de vlucht van 1 augustus. Zag er prima uit. Deze heeft twee dagen apart gezeten uit voorzorg en komt nu weer het team versterken. Ook een oude duivin thuisgekregen die was achtergebleven van St. Quentin . De week daarvoor vloog ze nog een 6e plaats tegen 1.112 duiven en dus met St. Quentin foutsie. Gelukkig is ze weer thuis met nog 1 staartpen en een flinke wond op haar rug. Die zal onderweg wel een roofvogel hebben getroffen. Respect dat ze terug is en van mij mag ze blijven. Wel gaat ze nog met de natour mee om te kijken of ze niet helemaal verpest is.

Zag op de site van Sjaak van der Wal een leuke spreuk staan. Leen geld van een pessimist, hij verwacht het toch niet terug. Vind ik humor.

 

 

< Terug