Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Vandaag inkorven voor de eerste taartvlucht.
25-9-2015
 
Vanavond met de jonge duiven op stap naar...

Vanavond met de jonge duiven op stap naar Oldebroek. Na enkele jaren te hebben ingekorfd in Noordwolde (wat mij altijd zeer goed is bevallen) toch nog even verder kijken en dus nu naar Oldebroek. Als het mij daar niet bevalt of het wordt mij te ver rijden dan ga ik de volgende keer gewoon weer inkorven in Noordwolde. Gelukkig mag dat in dit vrije land en daar maak ik dan ook graag gebruik van.

Er zullen zoals het nu lijkt 32 jongen die kant op gaan. Misschien ook nog een enkele oude duif waarvan ik nog niet weet of hij of zij mag blijven. Op deze wijze krijgen ze toch nog een kans om zich te laten zien. Dit betreft dan oude duiven die bijvoorbeeld gewond thuis zijn gekomen tijdens de vluchten in mei of juni.

Ik hoop dat het morgen mooi weer wordt. Zou nog wel eens spannend kunnen worden in hoeverre de zon er door komt morgen. Maar als de zon er bij komt, dan wordt het vast weer een mooi vluchtje.

Morgen als seizoensafsluiting nog een leuke activiteit met de duivenclub Smilde. Wij gaan zaterdagmorgen namelijk vissen. Eerst een lekkere bak koffie, dan even zien wie het beste kan vissen en als afsluiting snert eten. Grappig toch!

 

< Terug