Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Afkicken
18-10-2015
 
Nu de vluchten afgelopen zijn heb ik afgelopen ...

Nu de vluchten afgelopen zijn heb ik afgelopen week moeten afkicken. Geen verplichtingen meer om de duiven klaar te maken voor de volgende vlucht. Volledig uit mijn doen, maar ik moet zeggen dat mij dit goed bevalt.

Vorige week op de laatste taartvlucht helaas nog een jonge duif kwijt geraakt en niet de minste. Daar was ik een aantal dagen flink ziek van. Toch maar weer relativeren want anders blijf ik er in hangen. De jongen komen nog vrijwel dagelijks los en dat wil ik volhouden tot eind oktober. Dan gaat de klep dicht tot ergens in maart. Het  vieze regenachtige weer van nu vinden de jonge duiven dan weer lekker. Goed voor de pluim en minder gevaarlijk voor de roofvogels. Met die rovers heb ik de meeste ellende bij een mooie blauwe lucht en volop zon.

Afgelopen woensdag ook nog bij Marien geweest voor de periodieke controle. Met een vijftal nieuwe aanwinsten naar Drachtstercompagnie gereden en volgens Marien heb ik een goede koop gedaan. Ook afgelopen vrijdag nog een aantal kweekduiven aangeschaft. Binnenkort zal ik ze op de foto laten zetten en zal ik deze aanwinsten plaatsen onder het kopje: kweekduiven.

Voor de rest vooral bezig met het bijwerken van de stambomen. Resultaten toevoegen en ook nog eens kijken naar het aantal kweekduiven. Als er tien nieuwe kweekduiven bijkomen houdt dat automatisch ook in dat er tien weg moeten. Beetje streng zijn want anders kom ik er in om.

 

 

 

 

< Terug