Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Feestelijke prijsuitreiking Afdeling 10
15-11-2015
 
Enkele weken geleden ontving ik een brief van de afdeling...

Enkele weken geleden ontving ik een brief van de afdeling om naar de prijsuitreiking te Grolloo te komen omdat ik een prijs in de wacht zou hebben gesleept. Nou, dat was voor mij een verrassing. Dus gistermiddag samen met een collega duivenmelker uit Smilde naar Grolloo gereden. Dat was wel even schrikken want de zaal zat propvol. Bijna tweehonderd liefhebbers waren naar deze gezellige middag/avond gekomen. Prachtig natuurlijk en het gebak en de stampot waren ook nog eens heerlijk. Al met al een leuke prijsuitreiking in een bomvolle zaal. Wat wil je nog meer!

Hier bij de hokken is het zoals bij de meeste liefhebbers erg rustig. Zo nu en dan wordt er een duif uitgeselecteerd die niet 100% fit is of die mij niet aanstaat. Heb nog een hele uitdaging want er huizen in totaal nog 127 duiven hier in Appelscha. Dat zijn er veel te veel en dat aantal zal terug moeten naar iets meer dan 100.

Helaas de duiven niet vaak los kunnen hebben afgelopen week. Het weer zit niet echt mee. Harde wind en veel regen is voor mij een reden om de duiven binnen te houden. Misschien de komende dagen nog eens een mogelijkheid en anders blijven ze maar lekker binnen tot begin maart. We zullen zien.

Nog ander niet zo mooi nieuws is dat er een aantal relatief jonge liefhebbers hier in de buurt stoppen met de duivensport. Dat vind ik erg jammer. Met de liefhebber hier uit het dorp had ik wekelijks contact tijdens de vluchten en dat maakt de duivensport nou net zo leuk. Dat zelfs jonge liefhebbers ermee stoppen is een slechte ontwikkeling. Volgens mij ben ik een van de weinigen die dat erg vindt. Gisteravond ook weer een liefhebber gesproken. Op mijn opmerking dat jaarlijks 5% van de liefhebbers stopt kreeg ik als antwoord. Oooh, dan hebben we nog twintig jaar en dan ben ik negentig. Dat is nu precies de reden dat het fout gaat. Men kijkt alleen maar naar zichzelf. Na mij de zondvloed. Hoe triest!

 

 

 

< Terug