Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Bijeenkomst Rayon.
4-12-2015
 
Gisteravond met Henri Hoeks naar het ...

Gisteravond met Henri Hoeks naar het rayon 1 en 2 overleg geweest van Afd. 10. De opkomst viel mij persoonlijk wat tegen en dat is erg jammer natuurlijk. Het bestuur van afdeling 10 doet alle moeite om de leden te informeren en om input van haar leden te vragen over bepaalde onderwerpen en dan komt het overgrote deel van de leden niet opdagen. Voor velen een gemiste kans.

Na een korte opening door de voorzitter van de afdeling waarin o.a. de afname van het aantal leden ter sprake kwam werd gediscuseerd over diverse onderwerpen. Van vliegprogramma tot kampioenschappen.  Wat ook ter sprake kwam was dat de afdelingen 10 en 11 met elkaar in gesprek gaan. Heel voorzichtig omdat de relatie in het verleden nogal broos was. Goed nieuws lijkt mij. Vooral als je weet dat het aantal leden in afd. 10 nu nog ongeveer 1.700 is en over vijf jaar hooguit 1.300 is. Dan zijn de kosten voor de liefhebbers dusdanig hoog dat er nog veel meer gaan afhaken. Dus samenwerken, niet een optie maar een noodzaak.

Gisteravond ook nog even met de sterkst spelende liefhebbers van Rayon 1 gesproken. De comb. Kroese Helmholt. Aardige mensen die super goed vliegen. Ik hoop dat ik ze het de komende jaren flink lastig kan maken en volgens mij vinden zij dat alleen maar mooi.

Nog even over het eigen hok. Erg rustig hier in het hok. Voor mij is dit de minste tijd van het jaar als het om de liefhebberij gaat. Weinig lol in het verzorgen van de duiven, maar dat is een jaarlijks terugkomend iets. De duiven zitten er natuurlijk niet zo lekker bij met dit donkere weer. De vloeren zijn vies en vochtig kortom het kan alleen maar weer beter. Over een kleine twee maanden ga ik de duiven weer koppelen en begint de lol vanzelf terug te komen. Voordeel dat de duivensport nu wat minder engergie kost is dat de accu weer goed opgeladen wordt. Ik kan er dan komend seizoen weer vol tegenaan.

 

 

< Terug