Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Duiven gescheiden.
25-12-2015
 
De afgelopen dagen stonden in het teken...

De afgelopen dagen stonden in het teken van de selectie. Er zaten nog veel te veel duiven hier in Appelscha en dus moest er eens flink geselecteerd worden. Maar waar kijk je dan naar? Zoveel kan ik nog niet over mijn duiven zeggen. Dus maar een combinatie van prestaties en de beoordeling van Gert Jan Beute gehanteerd.

Uiteindelijk zitten er hier nog 18 vliegdoffers (inclusief 2 reservisten) en 16 vlieduivinnen. In totaal dus 34 vliegduiven waarvan 20 jaarlingen. Omdat ik een overschot had aan jaarling doffers heb ik vriend Geert nog gelukkig kunnen maken met vier doffers.

Ook bij de kwekers afscheid genomen van een paar oud gedienden. Er zaten hier nog een paar overnachters van het soort Jellema en ook daar heb ik iemand gelukkig mee kunnen maken. Ik kon moeilijk afscheid nemen van deze mooie doffers waaraan ik nog een paar prachtige herinneringen heb. Volgens mij was het 2013 Bourges en Chateauroux. Twee prachtige vluchten met stevige afstanden waarop deze doffers mooi op tijd en super fit thuis kwamen. 

Nu dus lekker veel ruimte en weinig duiven in de hokken. Heerlijk en volgens mij ook beter. In mijn beste jaren had ik maar een klein aantal vliegduiven. Hooguit 10 doffers en 10 duivinnen. Naarmate de hokken voller werden, werden de prestaties minder. Zoals het nu lijkt wil ik als de dagfondvluchten beginnen terug naar 10 tot 12 doffers en dit zelfde aantal ook bij de dames.

Ondertussen ook aan het kijken geweest wanneer ik de duiven ga koppelen. Dit zal het weekend van 23/24 januari worden. Kan nog niet zeggen dat ik daar al veel zin in heb. Maar naarmate dit weekend dichterbij komt hoe meer zin ik ga krijgen in de kweekperiode. Tenmiste, zo was het de afgelopen jaren.

 

< Terug