Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Goed nieuws.
6-2-2016
 
Gisteravond te horen gekregen dat...

Gisteravond te horen gekregen dat de leden van afdeling 10 hebben besloten om de dagfond vluchten niet langer meer te vliegen vanuit twee lossingsstations (Noord en Zuid). Gewoon met de hele afdeling naar dezelfde losplaats en alles tegelijkertijd los. Wijs besluit lijkt mij.

Volgende stap is hoop ik het gezamenlijk lossen met afdeling 11. Wat krijg je dan mooie (grote) concoursen. Daar kan de rest van Nederland jaloers op zijn. Voor een ieder een uitslag (sector, afdeling, rayon, samenspel, vereniging enz), maar prachtige spreiding. Zit de wind niet mee, dan kijk je naar de verening of samenspel uitslag. Zit de wind wel mee, dan kijk je naar de afdeling of sector uitslag.

Op eigen hok gaat het prima. De duiven kwamen wat moeizaam op eieren vond ik, maar nu twee weken na koppeling zit vrijwel alles op eieren. Wel een koppel bij de vliegduiven die elkaar niet kan luchten of zien. Dat wordt dus niets. Moet ik wat voor verzinnen. Tot nu toe nog geen kapotte eieren o.i.d. (en morgen liggen er een aantal kapot op de grond. Let maar op).

 

 

 

 

< Terug