Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

De Kweek.
12-2-2016
 
De afgelopen dagen de eitjes van de kweekduiven...

De afgelopen dagen de eitjes van de kweekduiven overgelegd. Helaas veel onbevruchte eitjes bij de kweekduiven. Heel anders is het bij de vliegduiven. Daar bij de dertig koppels vrijwel geen onbevruchte eitjes. Nu de vraag: hoe kan zo iets? Volgens mij kan het diverse oorzaken hebben. Het zijn veelal oude duiven van 2008, 2009 en 2010, ik heb niet bijgelicht en niet voorgekoppeld (vliegduiven wel). Hopen dat de tweede ronde betere bevruchtings resultaten laat zien.

Vorige week nog even met de duiven voor controle geweest bij Marien. Opnieuw geen bijzonderheden. In de ruim twee jaren dat ik naar Marien ga is het maar 1 keer voorgekomen dat mijn duiven het geel hadden. Dat was in de winterperiode en Marien gaf aan dat er geen medicatie nodig zou zijn en dat het geel vanzelf wordt overwonnen. Zes weken nadien met dezelfde duiven naar Marien geweest en inderdaad. Het geel was weg.

Voor de rest is het rustig hier. Ik ben om en rond het hok wat aan het schoonmaken. Als binnenkort de eerste eitjes uitkomen wordt het weer leuk. Dan begint het meestal weer te kriebelen.

< Terug