Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Dagfondsoap Afdeling 10.
26-2-2016
 
Soms dan lees je iets en denk je...

Soms dan lees je iets en denk je: dat kan toch niet waar zijn. Wat is nu het geval. 5 februari 2016 heeft er een afdelingsvergadering (afd. 10) plaatsgevonden. Tijdens deze vergadering is o.a. gestemd over het voorstel om alle dagfond vluchten van afdeling 10 gezamenlijk (noord en zuid) te lossen. Dus naar dezelfde losplaats en tegelijkertijd los. Dit voorstel vanuit een zevental verenigingen is aangenomen. Ondanks een negatief advies van het afdelingsbestuur. Klaar denk je dan, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Bij het lezen van de stukken voor de voorjaarsvergadering van 4 maart 2016 (afdeling 10) staat doodleuk het voorstel van het bestuur te lezen. Dit voorstel behelst het gescheiden lossen van de dagfond vluchten in noord en zuid. Werkelijk waar! Een maand nadat e.e.a. democratisch is besloten komt men nu met dit voorstel.

Ook wil men het stemproces wijzigen. Voorstel is om het stemmen op te delen in noord en zuid. Volgens mij is dit onwenselijk. Alle besluiten die door bv noord worden genomen hebben ook invloed op zuid en andersom. Bijvoorbeeld het gescheiden lossen van dagfond vluchten heeft ook impact op zuid.  Hogere kosten, minder duiven in concours, minder spreiding enz.

Heeft men dan niet door dat onze concoursen helemaal niet meer serieus worden genomen. In 2015 heb ik alleen aan de laatste dagfond vlucht deelgenomen. In noord toen 1.623 duiven in concours vanuit Etampes. Zuid stond toen in Lorris (43 kilometer verder) met 1.707 duiven. Dus als men dit concours had samengevoegd dan stonden er 3.330 duiven in concours. Dat klinkt natuurlijk al een stuk beter. En waar zat de snelste duif die dag? Boven in Groningen (noord). Bijna bij de Eemshaven.

Maar goed. Het giet zoals het giet (Skik) en daar doe je toch niets aan. Je moet maar gewoon genieten van je eigen stukje duivensport en de rest maar aan je voorbij laten gaan. Lekker aanrommelen op je eigen niveau en in je eigen omgeving. Hier wordt de duivensport niet meer zo fanatiek bedreven. Afgelopen week noemde ik het tijdens een gesprek met een bekende: sterfhuisconstructie. Geen investeringen meer in duiven en over een paar jaar definitief stoppen. Motiviatie wordt jaarlijks minder en bereikt over niet al te lange tijd het dieptepunt.

 

 

 

< Terug