Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Ritme.
14-3-2016
 
Wat zit je als duivenliefhebber weer...

Wat zit je als duivenliefhebber weer snel in je ritme. De afgelopen dagen elke dag de duiven los kunnen hebben. De ene dag de doffers en de andere dag de duivinnen. Bij een strak blauwe lucht vind ik dat wel gevaarlijk, maar de tijd begint te dringen. Over minder dan vier weken staat de eerste wedvlucht alweer op het programma. Ook daar heb ik wel een mening over. Als je hoort hoeveel mensen er zijn die door hun werk niet de mogelijkheid hebben om de duiven elke dag los te laten en daarbij het aantal liefhebbers met roofvogel problemen dan zou je kunnen besluiten om het vliegseizoen iets later te laten beginnen. De derde zaterdag van april o.i.d. Dan start je op zijn vroegst 15 april. Er zijn veel liefhebbers met deze wens, maar elk jaar valt het mij weer op dat men hier niets mee doet.

Hier zijn de vliegduiven inmiddels gescheiden van hun partner. De jongen van rond de achttien dagen heb ik bij de doffers op de grond gezet. Altijd een spannend moment, maar vanmiddag zag ik dat alle jongen voorzien waren van een ronde krop. De doffers lopen als een stel slaven hun jongen te voeren. Over een dag of tien kunnen de jongen dan naar het jonge duiven hok en begint het spel bij de doffers ook echt. Rust, voeding en trainen wordt dan het leven van de heren.

Afgelopen vrijdag was het ook weer tijd voor de voorjaarsvergadering van onze vereniging. Geen spannende onderwerpen te bespreken en binnen anderhalf uur was ik weer thuis. Dus zoals ik al zei: we zitten weer in het duivenritme.

 

 

< Terug