Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Raam.
25-3-2016
 
Deze week tweemaal...

Deze week tweemaal raak. Eerst een oude duivin (rayonwinnaar) die vol tegen de ramen knalde en gistermiddag een jaarling doffer. Over de duivin maak ik mij zorgen. Zij heeft een enorme tik gehad en wil niet meer naar buiten. De jaarling doffer heeft volgens mij geluk gehad en is er beter aan toe. Zo zie je maar weer. Ieder huisje heeft zijn kruisje. De ene liefhebber heeft last van de roofvogel en de andere liefhebber heeft te schone ramen in de buurt.

Inmiddels wel al dertien keer de duiven los kunnen hebben. De duivinnen maken er een potje van en daar werk ik inmiddels met de vlag. Zo'n twintig minuten tot een half uur moeten ze van mij vliegen. Als ik de vlag binnen haal, dan stormen ze naar binnen.

Bij de doffers gaat het beter. Vooral de eerste tien minuten van de training gaan ze hard. Geweldig om te zien. Na die tien minuten wordt het snel minder en ook de heren houden het na ongeveer twintig minuten voor gezien.

Inmiddels de jongen van de eerste ronde allemaal gespeend. Dit zijn er nogal wat en dan moet de tweede ronde er nog aan toegevoegd worden. Van deze tweede ronde is inmiddels alles geringd en ze komen prachtig op. Gaat goed dus.

Afgelopen dinsdag zijn de chipringen ook weer toegewezen. Een klusje dat moet gebeuren en wat in onze vereniging wordt gedaan door Sjonnie Vrieze. Complimenten voor hem. Kost enorm veel tijd. In Oosterwolde is Henk Douna de man van de klokken. Kijk maar eens bij hem op de site. Dan zie je wat er allemaal bij komt kijken. Vind ze maar eens. Mensen die dat nog willen (en kunnen).

Voor de rest gaat het zijn gangetje. Ik ben blij dat vanaf komend weekend de avonden weer wat langer zijn. Kunnen wij wat meer tijd besteden aan de duiven en dan het eerste weekend van april de duiven tweemaal wegbrengen voor een korte training. Wat gaat het weer snel. Voor je weet sta je de vrachtauto te laden voor de eerste vlucht.

 

 

 

 

< Terug