Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Liefhebber minder.
4-4-2016
 
Helaas heeft mijn vriend Geert...

Helaas heeft mijn vriend Geert besloten om met de duivensport te stoppen. Al enige jaren is hij aan het wikken en wegen of hij moest stoppen of toch maar door moet gaan. Nu, door omstandigheden, toch maar besloten om te stoppen dus. Erg jammer, want dit is de tweede jonge liefhebber uit Appelscha die stopt dit jaar.  Nu blijven er maar twee actieve spelers over bij ons in het dorp (bijna 5.000 inwoners).

Ik moest vandaag nog even denken aan een paar opmerkingen die ik te horen kreeg afgelopen winter. Zoals: je moet niet denken dat er nog meer liefhebbers uit Appelscha lid mogen worden in Afdeling 10. Die zijn niet welkom. Zo zie je maar weer. Mensen zien liever dat liefhebbers stoppen dan dat ze spelplezier hebben in een andere afdeling.

Zelf de afgelopen week druk bezig geweest met het duiven gebeuren. Afgelopen woensdag voor controle naar Marien geweest. Alles prima en bij vertrek kreeg ik mee: ga zo door.  Ze waren dus klaar voor de eerste trainings vluchten van dit seizoen. Vrijdag en zaterdag ben ik met de dames en de heren op stap geweest richting Frederiksoord en Steenwijk. Zaterdag waren ze al een stuk sneller dan die dag daarvoor dus er is direct alweer vooruitgang te bespeuren.

Zondagavond de duiven voorzien van een druppel tegen de luizen en dan zijn ze klaar voor het grote werk. Komend weekend de eerste vlucht vanuit Duiven en dat is 112 km.

Komende dagen nog wel even mijn klok in de gaten houden. Die was in de war vanmiddag en daar zit ik niet op te wachten.

 

 

 

 

< Terug