Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Duiven. Een dag later.
10-4-2016
 
Gisteren de eerste vlucht van 2016...

Gisteren de eerste vlucht van 2016 gehad. Tussen de voetbal- en volleybalwedstrijden in de duiven opgewacht. De verwachting was dat ze met een zuidelijke wind hoge snelheden zouden halen. Nou, dat was ook wat gebeurde.

Ik stond nog maar net bij het hok en de eerste twee duiven kwamen er al aan. Ik zag dat ze uit noordelijke richting kwamen, maar misschien hadden ze al een rondje gevlogen. De heren (bleek achteraf) waren nog niet moe en hebben eerst nog een aantal rondjes om het hok gevlogen. Uiteindelijk om 11.52 geklokt en dat blijk goed te zijn voor plaats 1 en 2 in de vereniging tegen 334 duiven. Voor mij een verrassing want in het begin van het seizoen zijn mijn duiven meestal niet op hun best.

De strijd binnen PV Snel is in volle gang. Dat blijkt ook wel uit de uitslag want de eerste 9 duiven zijn van 6 verschillende liefhebbers. Hoogste prijspercentage had J. Blomberg. Hij had 8 van de 17 duiven in de punten. Knap werk van deze jonge man!

In Rayon 1 Afdeling 10 werd begonnen de plaatsen 9 en 11 tegen 1.974 duiven. Ook super tevreden over. Hier gaat de overwinning naar de combinatie Kroese/Helmholt. Deze combinatie is een van de betere hokken van Nederland is mijn overtuiging. Leuk om tegen te vliegen. Verder ook in Rayon 1 een mooie strijd. Maar lieft 9 verschillende liefhebbers bij de eerste 10.

Ten slotte nog de afdelingsuitslag. Ook hier erg tevreden met plek 13 en 17 tegen 10.852 duiven. De eerste twee prijzen in de afdeling gaan naar Edwin Schuiling uit Ekehaar. Top prestatie van deze liefhebber.

Uitslag PV Snel Smilde

Uitslag Rayon 1 Afdeling 10

Uitslag Afdeling 10 Noord

 

 

< Terug