Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Zutphen. Een dag later.
24-4-2016
 
Gisteren een prachtige vlucht...

Gisteren een prachtige vlucht gehad vanuit Zutphen. De wind (N-NW) was vrij stevig en dat maakt dat de omstandigheden vrijwel voor iedereen gelijk zijn. Je ziet het dan ook aan de spreiding. Overal kun je vroege duiven draaien. Van mij mogen wij elke week wind vanuit het noorden hebben. Dan wel graag een tien graden warmer.

In afdeling Friesland was dat helemaal mooi om te zien. Daar moesten de duiven een wat grotere afstand overbruggen, maar bij de eerste honderd van de afdeling zie je liefhebbers staan uit Zwartsluis maar ook uit EE. Zit wel even 76 kilometer tussen maar dat was in dit geval geen probleem. Nogmaals, prachtig zulke eerlijke vluchten.

Ook hulde aan de lossingsverantwoordelijken. Knap werk verricht. Door het vroege lossen is m.i. de vlucht super verlopen.

Dan de uitslagen. Bij ons in de vereniging 267 klokduiven. De eerste prijs gaat de Jaap Blomberg. Geweldig hoe deze liefhebber weet te presteren. Nog maar 83 jaren jong en nog zo fanatiek als een jonge hond. Vrijdagavond bij het inkorven stond Jaap al te smullen bij zijn mand. Dan weet je het wel. Ze staan er goed voor. De tweede plaats is voor Henk Christerus. Een liefhebber waar je altijd rekening mee moet houden. Zijn voorkeur ligt bij het zwaardere werk, maar ook op deze korte vluchtjes is Henk vaak de te kloppen man. Zelf heb ik beslag gelegd op de derde plaats. Hierover was ik zeer tevreden. Waar ik ook tevreden over ben is dat de duiven erg goed kwamen. In zeven minuten 15 van de 29 duiven in de klok. Ik had dan ook het hoogste prijspercentage in onze vereniging. Erg blij mee.

In rayon 1 van afdeling 10 was het een feestje voor de duivenclub De snelle thuiskomst te Roden. Liefhebbers uit deze vereniging hebben maar liefst acht duiven bij de eerste tien in het rayon. Het kan dan ook niet anders, dan dat daar hele goede duiven zitten. Vooral met deze wind komt dat aan het licht. De eerste prijs is voor de heer Cazemier. Ken ik persoonlijk niet, maar staat regelmatig bij de eersten in het rayon. Kijken wij hier naar het hoogste prijspercentage dan valt weer de naam Kroese/Helmholt op. Maar liefst 19 van de 20 duiven in de prijzen. Dat is super!

Uitslag PV Snel te Smilde

Uitslag Rayon 1 afdeling 10

 

< Terug