Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Tilburg een dag later.
1-5-2016
 
Gisteren wederom een snel verlopen...

Gistereren wederom een snel verlopen vluchtje gehad. Dit maal vanuit Tilburg en dat was voor mijn duiven 181 kilometer.

In de vereniging begon ik met plaats 3 en had ik 12 van de 30 duiven in de prijzen. Daar was ik erg tevreden mee. De eerste prijs ging dit keer naar Appie Mijlof. Prima gedaan en dus wederom een andere winnaar binnen onze vereniging. Vier vluchten en vier maal een andere liefhebber die er met de bloemen vandoor gaat. Wat een concurrentie!

Hoogste prijspercentage was ditmaal voor Jaap Blomberg. Maar liefst 12 van de 17 duiven wisten het papier te raken. Vrijwel elke week heeft Jaap meer dan de helft van de duiven in de prijzen. Daar zitten een stel knappe duiven in het hok. Dat kan niet anders.

Uitslag PV Snel te Smilde

In het rayon was het ditmaal PV de Marnevliegers te Eenrum die de lakens uitdeelden. De gehele top drie kwam uit deze vereniging. De eerste prijs gaat naar Terpstra Breuken te Kruisweg. Volgens mij met een duif die van oosprong bij Van der Stouwe Douna vandaan komt. Hoogste prijspercentage was als ik het goed heb gezien voor  H. Jager uit Peizermade. Maar liefst 19 van de 26 duiven wisten prijs te pakken.

Rayon 1 afdeling 10

Tot nu toe een viertal relatief gemakkelijke vluchten gehad. Dat kun je ook zien aan het aantal duiven in concours. Deze blijven wekelijks vrijwel gelijk. Mooi, maar nu hoop ik de komende weken toch wat zwaardere vluchten te krijgen. Persoonlijk gaat daar mijn voorkeur naar uit. De afgelopen vluchten waren prima invliegwedstrijden. Niets mis mee.

Tot slot nog even een leestip. De site van Sjaak Buwalda. Wat kan hij mooie stukjes schrijven. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar ik lig toch regelmatig in een deuk van het lachen. Volgens mij moet hij meer met zijn talent gaan doen. Prachtig.

 

 

< Terug