Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Het betere weer.
5-5-2016
 
Prachtig weer inmiddels...

Prachtig weer inmiddels. Hier waren wij wel aan toe. Ook de duiven knappen op en liggen lekker te relaxen in het hok. Nu ook eindelijk weer eens tijd om een stukje op de site te plaatsen. Kom daar bijna niet meer aan toe door alle drukte.

Vorige week maandag met een zestal oude doffers naar Kempe geweest. Hij vond bij vier duiven het geel. Volgens Kempe hadden ze het flink te pakken. Op zijn advies maandagavond en dinsdagmorgen alle vliegduiven een geelpil opgestoken. Ook moest er een paar dagen gekuurd worden over het voer. Omdat ik toch bezig was heb ik de jonge duiven ook direct meegenomen in het hele gebeuren. De jongen beginnen overigens aardig te vliegen. De koppel wordt iedere dag groter. In totaal nog 67 jongen aanwezig en dat zijn er veel te veel.

Over de prestaties tot nu toe erg tevreden. Ik doe leuk mee en tot nu toe is er nog maar 1 doffer achtergebleven. Nu die vluchten wat langer worden moeten de prestaties beter worden. Komend weekend staat Heusden op het programma. Voor mijn duiven 224 kilometer. De wind komt zoals het nu lijkt uit het zuid oosten. Heerlijke wind voor deze kant van de afdeling. Ik kan mij er nu al op verheugen.

Zag overigens bij een aantal leden in Friesland dat er ophef was over de verschillende losplaatsen. De Lossingcommissie is daar niet zo blij mee. Er staat een stukje over op de site van afdeling Friesland. Het voor iedereen goed doen blijkt een onmogelijke opgave. Wordt wel steeds moeilijker om mensen te vinden die de kar nog willen trekken op deze wijze.

< Terug