Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Heusden, een dag later.
8-5-2016
 
Gisteren een prachtige vlucht gehad.

Gisteren een prachtige vlucht gehad vanuit Heusden. Een vlucht waarbij de beste duiven voorop kwamen. Grote verschillen in de aankomsten is iets wat ik graag elke week zou zien. Op deze relatief korte vlucht maakt de wind natuurlijk nog veel verschil, maar je ziet een enkele duif die zich daar niet veel van aantrekt. Dat zijn de supers!

Zelf zeer tevreden met de prestaties van mijn duiven. Maar liefst vijf duiven die boven de 1.400 meter per minuut wisten te blijven en de eerste acht in tien minuten in de klok.  Als eerste kwam een doffer met de naam Romario thuis. Deze duif is altijd een beetje moe. Wil niet trainen en als meneer dan toch naar buiten gejaagd wordt dan is het net een boemerang. Voordat ik de krabber heb kunnen pakken is hij alweer in zijn broekbak. Op de eerste vlucht van dit jaar was hij 1e in de vereniging en nu werd hij nipt verslagen door een topduif van Henk Christerus. Dus een mooie tweede plaats dit keer. In het rayon een 15e plaats tegen bijna 2.000 duiven en in de afdeling tegen ruim 11.000 duiven een mooie 23e plek. Meneer mag dan wel geen fanatiekeling zijn als het gaat om de trainingsarbeid, hard vliegen blijkt hij wel te kunnen.

In de vereniging gaan de bloemen dus naar Henk Christerus. De tweede keer dit jaar. Dit keer geen vijf verschillende liefhebbers in de top vijf. Hoogste prijspercentage had ik zelf dit keer. Van de 30 duiven wisten er 17 prijs te vliegen.

Uitslag PV Snel te Smilde

In rayon 10 was de eerste duif van Cazimier te Leek. Deze liefhebber heeft al meerdere rayon overwinningen op zijn naam staan dit jaar. In het rayon maar liefst negen verschillende liefhebbers in de top 10. Als ik het goed gezien heb dan is het hoogste prijspercentage wederom voor de Comb. Kroeze Helmholt. Bijna elke week weten zij top te presteren.

Uitslag Rayon 1 Afdeling 10

Ook dit keer in de afdeling leuk mee kunnen doen. Heeft alles te maken met de wind natuurlijk.

Uitslag Afdeling 10 Noord

< Terug