Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Inkorven eerste midfond vlucht.
13-5-2016
 
Vandaag inkorven voor een vlucht vanuit...

Vandaag inkorven voor een vlucht vanuit Asse Zellik. Het wordt de eerste midfond vlucht van dit jaar. Afstand voor mijn duiven is 271 km en dat mag eingenlijk geen midfond heten.

Zoals het nu lijkt gaat het weer omslaan. VInd ik erg jammer want het was prima weer de afgelopen twee weken en morgen begint de wisselvalligheid als ik de weergoden moet geloven. De wind draait naar NW en zal morgen kracht 3-4 zijn. Later op de dag wordt het kracht 5.

In totaal gaan er 25 duiven mee. Ik laat 5 duiven thuis die door omstandigheden niet mee kunnen (gewond, geen staart enz.). Deze duiven mogen over twee weken herintreden als er weer een vitesse vlucht op het programma staat.

Het trainen gaan bij de doffers super. Hier geniet ik dagelijks van. Om zes uur de klep open en om acht uur gaan de heren weer naar binnen. Ondertussen zelf tijdens het eten genieten van de luchtshow. Dit is het mooiste moment voor mij als het om duiven gaat.

Bij de dames gaat het minder. Die zijn maar even fanatiek en draaien daarna nog een tijdje verplicht hun rondjes. Niet leuk om naar te kijken en er zit ook totaal geen snelheid in. Vraag mij dan ook af hoe zij de komende tijd gaan presteren.

De jongen gaan het ook steeds leuker vinden om te vliegen. Er staat al een hele koppel in de lucht en ook vliegen zij elke dag wat langer. Ze mogen de hele dag buiten, maar maken daar alleen 's morgens gebruik van. Eind van de ochten gaan ze meestal naar binnen en liggen te relaxen in het hok.

Al met al gaat het prima. Geen gedoe met zieke duiven o.i.d. dus er maar lekker van genieten.

< Terug