Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Mooie vlucht.
15-5-2016
 
Gisteren de eerste midfond vlucht...

Gisteren de eerste midfond vlucht van dit jaar. En werderom was het een prachtige vlucht. Er moest gestreden worden door de damen en de heren. Hier in Appelscha ging het erg goed. Alles thuis en in elf minuten de helft van het aantal duiven in de klok. Prachtig.

In de vereniging ging de eerste prijs wederom naar Henk Christerus. Dit jaar al driemaal eerste en daar zal het ook wel niet bij blijven. In de top vijf maar liefst vier verschillende liefhebbers dus er was weer volop strijd. Wat mij opviel was het aantal jaarlingen in de kop van de uitslag en korte concoursduur. Bij de eerste acht van de vereniging waren zes uit 2015 en het concours stond maar 22 minuten open (1 op 4). De jeugd begint het spelletje te leren. Net als vorige week had ik het hoogste prijspercentage. In de vereniging 17 van de 25 duiven in de prijzen.

Uitslag PV Snel te Smilde

In het rayon was er een hele vroege bij de heren Berghuis te Nieuw Roden. Deze topduif lag flink los en is een terechte winnaar in dit rayon waar een stevige stijd gaande is. Elke week worden de messen geslepen en geeft men elkaar geen ruimte. Prachtige competitie zo.

Uitslag Rayon 1 afd. 10

Zelf begin ik in het rayon met de plaatsen 3 en 4. Totaal 20 van de 25 in de prijzen dus erg tevreden. Het gaat voor de wind zou je kunnen zeggen. Hopen dat het zo blijft de komende tijd. Ik ga er in ieder geval voor.

 

< Terug