Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Niergnies, een dag later.
22-5-2016
 
Viel mij tegen, die vlucht van gisteren.

Viel mij tegen, die vlucht van gisteren. Het blijkt opnieuw dat ik het niet moet hebben van vluchten met Z-ZW wind en hoge snelheden. In de vereniging was de uitslag nog aardig. Ik begin daar met plek 2 (derde week op rij volgens mij) en heb 14 van de 25 in de prijzen. De bloemen gingen deze week naar Dick Vos. Hij was lekker bezig met plek 1, 5 en 6 en dat met maar 11 duifjes mee. Dick heeft dan ook het hoogste prijspercentage.

Uitslag PV Snel te Smilde

Opvallend overigens hoeveel oude duiven er in de top tien stonden deze week. Vorige week deden het de jaarlingen het erg goed. Maar liefts 8 in de top tien. Deze week waren dat er maar 3. Zelfs een duivin van 6 jaar oud wist vroeg te vliegen. Een mooie 8e plaats. Die ervaren rakkers waren waarschijnlijk wat alerter.

In het rayon (en ook in de afdeling) was het Groningen die de dienst uitmaakte. M.J. Tempel zijn eerste duif maakte 1916 meter per minuut. Geweldige snelheid en ik zag dat deze liefhebber 19 minuten moest wachten op zijn tweede duif. Die overigens nog 37e werd in het rayon. Knap werk van deze duif overigens. Ligt meer dan 50 meter per minuut los t.o.v. de nummer 2.

Uitslag Rayon 1 afdeling 10

In rayon 1 geen liefhebbers die het hele concours oprolden. Volgens mij had Cazimier uit Leek het hoogste prijspercentage. Van de 20 duiven die hij mee had vlogen er 13 prijs. Zelf moest ik genoegen nemen met plek 34 en had 10 van de 25 in de prijzen. Dat was de afgelopen weken wel anders.

Komende week gaan wij ons opmaken voor de eerste dagfond vlucht van 2016. Losplaats Meaux en dat is ruim 500 kilometer voor mijn duiven. Ook hebben wij zaterdag een vitesse vlucht. Daar mogen de duiven met allerlei toestanden opnieuw beginnen aan het seizoen. Zoals het nu lijkt dan gaan er 19 naar Meaux en 10 naar Hapert. Dus in totaal 29 aan de start. Begin april begonnen met 32 duiven en dan blijkt dat de verliezen dit jaar minimaal zijn.

 

 

 

< Terug