Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Inkorven eerste dagfond vlucht 2016
26-5-2016
 
Vandaag gaat het...

Vandaag gaat het gebeuren. De vluchten waar ik het meest naar uitkijk gaan beginnen. De eerste dagfond vlucht van dit seizoen is Meaux en dat is 508 kilometer voor mijn duiven. Er gaan 19 duiven die kant op. 11 doffers en 8 duivinnen moeten het waarmaken zaterdag. Eerlijk is eerlijk. Ik vind het de mooiste vluchten, maar de prestaties zijn over het algemeen minder dan bij de vitesse en midfond vluchten. Nu, met mijn Hans Dekkers en W & F Ebben duiven hoop ik dat de prestaties op de dagfond beter worden.

De duiven zien er minder goed uit dan de afgelopen weken. Ik vermoed dat dit voor een groot deel komt door het slechte weer. Het is de afgelopen dagen veel te koud en donker geweest. Vandaag is het gelukkig alweer een stuk beter.

Morgen gaan de overige 10 duiven (veelal herstarters) naar Hapert (193 km) en zoals het nu lijkt zijn de omstandigheden hier in Appelscha gunstig. O-NO wind wind en dan liggen wij goed in de ZW hoek van de afdeling.

Morgenvroeg worden de jonge duiven geent tegen paramyxo. In totaal nog 67 jongen aanwezig. Het vliegen is nog niet top, maar dat is elk jaar hetzelfde liedje. Over een week of twee/drie toch maar eens beginnen met africhten. Zoals het nu lijkt dan gaan ze een paar keer mee met de jonge duiven vluchten. Ook gaan ze de natour en de taartvluchten vliegen. Ervaring, ervaring en ervaring.

 

< Terug