Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Tilburg en Nanteuil La Haudouin, een dag later.
29-5-2016
 
Gisteren twee stevige vluchten gehad. Wel vluchten waar ik...

Gisteren twee stevige vluchten gehad. Wel vluchten waar ik het meeste plezier in heb. Er moest gewerkt worden en dan komen de beste duiven naar boven. Wel jammer dat de fondduiven onderweg te maken kregen met stevige onweersbuien. Dat heeft natuurlijk een negatieve invloed op de uitslag en het totale verloop.

Eerst Tilburg. Op deze vlucht had ik 10 duiven ingekorfd. In de vereniging tegen 194 duiven begin in met plaats 3, 4 7 en 10. Heel erg tevreden. In totaal 7 in de prijzen. De eerste prijs ging naar Jan Jansma en de tweede prijs ging naar Jaap Blomberg. Knap werk van de heren.

Uitslag PV Snel (Tilburg)

In het rayon is het de heer Lippets uit Smilde die de hoofdprijs pakt. Het hele podium komt overigens uit Smilde. Zelf begin in met plaatsen 25 en 26 en heb ook in dit spelverband 7 van de 10 in de prijzen.. Als ik mij niet vergis dan heb ik samen met de heer M. van der  Veen uit Nieuw Roden het hoogste prijspercentage in Rayon 1. Kortom: tevredenheid troef

Uitslag Rayon 1 afdeling 10 (Tilburg)

Dan de dagfond vlucht vanuit Nanteuil La Haudouin. Dit was een echte taaie vlucht. Het verloop in afdeling 10 was redelijk. Volgens mij ging het in afdeling 7 (vroege lossing vanuit Orleans) een stuk trager. Goed besluit dus om even te wachten met lossen. Toch denk ik dat Friesland het beste gelost heeft (achteraf gezien natuurlijk). Daar was het verloop volgens mij het allerbeste. Die duiven hebben minder last van de buien gehad onderweg dan die van afdeling 10 (denk ik). Hoorde dat de lossingsverantwoordelijken van Friesland op het matje waren geroepen m.b.t. deze lossing. Ik denk dat ze juist de bloemen moeten hebben voor de beste lossing van de dag.

Bij ons in de vereniging een hevige stijd op de dagfond. In totaal 11 liefhebbers die 139 duiven ingekorfd hadden. De hoofdprijs ging naar Dick Vos. Tweede plaats was voor Appie Meilof en derde werd Jaap Blomberg die wel een heel goed weekend gedraaid heeft.  Zelf begon ik met de plaatsen 6 en 7 en heb 6 van de 19 in de prijzen. Het was dan misschien wel een taaie vlucht, maar binnen 45 minuten waren de prijzen verdeeld. Hoogste prijspercentage was voor de heren Breuer en Blomberg. Zij wisten de helft van de ingezette duiven in de prijzen te draaien. Knap werk.

Uitslag PV Snel (Nanteuil)

In Rayon 1 ging de eerste prijs naar de heer Faber uit Oldehove. Voor mij een vrij onbekende liefhebber en daarom misschien wel extra leuk. Zelf begin ik op de plaatsen 6 en 7 en heb 9 van de 19 duiven in de prijzen. Ook hier ben ik tevreden over. Hoogste prijspercentage is voor de heer Van der Wijngaard uit Groningen. 2 mee en 2 prijs. Knap werk of niet dan?

Uitslag Rayon 1 afdeling 10 (Nanteuil)

 

 

 

< Terug