Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Op naar de laatste vitesse vlucht van 2016.
2-6-2016
 
Morgen alweer inkorven voor...

Morgen alweer inkorven voor de laatste vitesse vlucht van dit seizoen. Losplaats is zoals het nu lijkt Heusden Zolder en dat is 224 kilometer. Ik denk er over om 20 duiven mee te sturen. De eerste selectie heeft namelijk al plaatsgevonden en een aantal krijgt een weekend rust.

Afgelopen week was het allemaal wat in de war wat trainen betreft. Zondag en maandag zijn de vliegduiven niet buiten geweest en dinsdag moest het vroeg in de ochtend terwijl de duiven normaal gesproken in de namiddag trainen. De woensdag training was onder normale omstandigheden en de training van vandaag viel in het water. Dikke buien op de radar. Dus kort naar buiten en voordat de buien komen weer in het hok. Kortom: de training deze week was magertjes, maar dit lag niet aan de dames en de heren, maar meer aan de baas.

Waar ik wel tijd voor heb kunnen maken is de dierenarts. Daar ben ik met een zestal doffers heen geweest. Bij de derde duif zei hij dat ze er super goed voor staan.  Niets te vinden en mooi op gewicht. Nou, dan hoeven wij ook niets te geven. Scheelt weer.

Over vijf weken beginnen overigens de jonge duiven vluchten alweer. Ik denk dat ik mee ga doen. De jonge duiven zijn hier de hele dag los en trainen soms kort maar heftig. Met een enorme snelheid scheuren ze over het dorp. Duurt meestal niet zo lang voordat ze weer zitten. En werkelijk waar. Er zijn een aantal die niet buiten komen. Die gaan het vast lastig krijgen tijdens de africhtingsvluchten. We wachten het af.

 

< Terug