Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Wychen een dag later.
5-6-2016
 
Gisteren de laatste vitesse vlucht...

Gisteren de laatse vitesse vlucht van 2016 vervlogen. Deze relatief korte vlucht verliep voorspoedig en was een mooie training voor volgend weekend. Dan staan er twee vluchten op het programma. Een dagfond en een midfond vlucht.

Om 11.15 uur werden gisteren de duiven dus gelost. In totaal 20 mee en de eerste duiven melden zich om 13.06 uur. Ze kwamen uit een klein koppeltje duiven en na een aantal rondjes om het hok gingen ze uiteindelijk naar binnen. Deze duiven pakten hiermee plaats 3 en 4 in de vereniging tegen 305 duiven.

In de vereniging ging de eerste plaats naar John Breur. Hij had een hele vroege duif en die ligt vier minuten los in de vereniging. En dat op zo'n korte afstand. Een echte topduif moet dat zijn.

Hoogste prijspercentage ook dit keer voor Jaap Blomberg. 6 van de 10 duiven wisten het papier te raken.

Uitslag PV Snel te Smilde

Zelf had ik 11 van de 20 duiven in de prijzen en dat is weer prima. Uiteindelijk ben ik als 1ste Hokkampioen Vitesse PV Snel geeindigd. Ben ik erg blij mee.

In Rayon 1 afd. 10 ging dus ook de eerste prijs naar John Breuer. Zelf begin ik op plaats 15 en 16. Het wordt wat eentonig, maar toch ook hier weer tevreden over. In het rayon 9 van de 20 duiven in de prijzen.

Uitslag Rayon 1 afdeling 10

Kroese/Helmholt en M. van der Veen haalden hier het hoogste prijspercentage. Maar liefst 8 van de 10 ingezette duiven vlogen bij deze liefhebbers in de prijzen. Super!

Op naar Troyes en Quievrain.

Tot slot nog even de dikke beker die de heren gisteren hebben gewonnen. Prachtig dagje gehad.

 

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/IMG-20160604-WA0010_9569.jpg

< Terug