Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Voorbereiding voor komend weekend.
8-6-2016
 
Komend weekend staan er twee...

Komend weekend staan er twee vluchten op het programma. Een midfond vlucht vanuit Quievrain (337 km) en een dagfond vlucht vanuit Troyes (543 km).

Zoals het nu lijkt, dan gaan er op beide vluchten 10 duiven mee. Dus in totaal nog 20 duiven die geschikt zijn voor het echte werk. Afgelopen maandag zijn een zestal duivinnen voor controle naar de dierenarts geweest en gelukkig was alles prima. Het trainen van m.n. de duivinnen is super. Nog niet zo goed geweest dit jaar. Vermoedelijk door het verwijderen van de mindere goden. Alleen topfitte duiven zitten er nog en die worden niet in de weg gezeten door dames die na een paar rondjes alweer naar beneden willen. De training van de doffers is prima. Niet meer dan dat en al een aantal weken van hetzelfde niveau.

Bij de jongen is het een ander verhaal. Het trainen is nog steeds matig tot slecht. Afgelopen maandag dus ook maar een zestal jonge duiven meegenomen voor controle. 5 duiven waren schoon en 1 had het geel. Wat moet je dan? Ik heb besloten om ze toch allemaal maar een geelpil te geven en een tweetal dagen iets te geven door het water. Misschien dat ze dan ook beter gaan trainen.

Overigens geen verliezen bij de jongen tot nu toe. Komt natuurlijk  ook omdat ze amper trainen dus wegvliegen is bijna onmogelijk. Dat is dan weer een voordeel. Toch de komende weken maar eens een besluit nemen wat te doen. Jonge duiven vluchten of natour? Mijn voorkeur gaat naar het eerste, maar als ze niet trainen dan lijkt mij dat vragen om problemen. Maar even over nadenken.

Tot slot nog even een verhaal over mijn vervelende jaarling doffer. Het is de mooiste duif van het hok, maar meneer heeft nog 0 prijzen achter zijn naam. Komt elke vlucht dus te laat maar super fit thuis. Ook bij de eerste dagfond vlucht had hij rustig aan gedaan. Het vervelende aan deze duif is dat hij iedereen van de vloer jaagt. Dus rustig eten en drinken is er niet bij voor zijn hokgenoten. Ik was dit zat en heb hem de afgelopen  dagen in de voliere gezet. Bij de thuisblijf dames. Hij heeft dikke lol. Morgen gaat hij de mand in naar Troyes. Zal meneer nu wel de motivatie hebben om rap naar huis te komen?

 

 

 

 

< Terug