Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Heusden-Zolder en Boxtel. Een dag later.
12-6-2016
 
Gisteren twee pittige vluchten gehad...

Gisteren twee pittige vluchten gehad vanuit Heusden-Zolder en Boxtel. De vlucht vanuit Heusden-Zolder was een dagfond vlucht (oorspronkelijk losplaats Troyes) en verliep hier in Appelscha met gemengde gevoelens. Het positieve was dat er een vroege duif was. Deze doffer uit 2014 was twee weken geleden op de eerste dagfond vlucht ook mijn eerste en vloog toen een mooie 6e plaats in het rayon. Nu was het nog beter want meneer werd ditmaal 2e. Die is goed bezig. Vorig jaar heeft deze duif ook een 1e gevlogen in de afdeling. Dus al met al een topper. Het negatieve was dat ik veel te lang moest wachten op de nummer 2. Uiteindelijk wel 4 van de 10 in de prijzen, maar ik had de duiven liever wat dichter op elkaar gehad.

Mooi was om te zien dat mijn vervelende jaarling die dus enkele dagen bij de duivinnen in de voliere moest plaatsnemen voor het eerst prijs vliegt. Die begint het dus ook te snappen.

In de vereniging ging de eerte plaats naar Dick Vos. Hij heeft erg goed geklokt op deze vlucht want met 5 mee en je derde duif op plaats 10 doe je het super. Dick had dan ook het hoogste prijspercentage. Helaas ook veel liefhebbers die er onderdoor gingen. Maar 6 van de 11 wisten punten te pakken. Erg jammer.

Uitslag PV Snel Heusden-Zolder

In het rayon dus een mooie 2e plaats. Daar doe ik goede zaken mee in het dagfond kampioenschap. De eerste plaats in het rayon werd gevlogen door Anisuzzaman uit Groningen. Hoogste prijspercentage was voor  R. Meijer uit Eenrum. Deze liefhebber had 8 van de 14 duiven in de prijzen. De heer Meijer staat vrijwel elke week bij de eersten in het rayon en heeft op vrijwel alle afstanden goede duiven.

Uitslag Heusden- Zolder Rayon 1 afdeling 10

Dan de midfond vlucht vanuit Boxtel (oorspronkelijke losplaats Quievrain). Dit was ook een lastige vlucht. Voor mijn gevoel (blijkt ook te kloppen) moest ik veel te lang wachten op de eerste duif. Uiteindelijk komt er dan wat aangevlogen en volgen de duiven elkaar in rap tempo. In de vereniging begin ik te laat. De 13e prijs, maar heb wel 6 van de 10 in de punten. Dat laatste is dan weer wel goed. De eerste prijs gaat naar Jan Jansma. Hij had de duiven er prima op staan waarschijnlijk want op plaats 12 had Jan al 3 duiven in de klok van de 10 die hij mee had. Hoogste prijspercentage was wederom voor de heer Blomberg. Van de 9 duiven vlogen er bij Jaap maar liefst 6 prijs. Knap werk. Week in, week uit.

Uitslag PV Snel Boxtel

Dan rayon 1. Hier ging de eerste prijs naar de heer Zuiderveld te Leek. Deze duif vliegt 5 minuten los in Leek en dat op zo'n korte afstand. Het was Zuiderveld zijn 2e getekenden en dan mag je ervan uitgaan dat deze duif vaker vroeg ligt. Hoogste prijspercentage was voor de heer Bos te Groningen. Van de 10 duiven die mee waren vlogen er 7 prijs.

Uitslag Rayon 1 afdeling 10 Boxtel

Volgende week staat er een midfond vlucht op het programma. Losplaats St. Quentin zoals het nu lijkt.

 

< Terug