Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

De laatste loodjes.
30-6-2016
 
Het oude duiven seizoen nadert...

Het oude duiven seizoen nadert zijn eind en ook hier geldt. De laatste loodjes wegen het zwaarst. Nog vier vluchten te gaan te weten twee dag- en twee midfond vluchten. Het zal niet meevallen om nog een fitte ploeg duiven aan de start te brengen. Ik hoop morgenavond nog tien in te kunnen korven voor de midfond vlucht vanuit Quievrain.

Gelukkig geen dubbel vluchten meer met de oude duiven dit seizoen. Dan was het met mijn smalle selectie niet te doen geweest. Zo zie je maar weer dat liefhebbers die het seizoen beginnen met 50 tot 60 duiven (of meer) het langer vol kunnen houden.

Helaas geen tijd vrij kunnen maken voor de jonge duiven de afgelopen dagen. Ik heb dan ook besloten om de eerste jonge duiven vluchten over te slaan. Misschien korf ik pas met de natour in. Nog maar even kijken. Omdat ik niet verduister en ook niet bijlicht kunnen de jonge duiven toch geen rol van betekenis spelen. Even rust na het oude duiven seizoen heeft tot gevolg dat ik straks weer extra veel zin heb om met de jonge duiven te spelen. Een aanrader voor al die liefhebbers die nu het duivenspel wel even beu zijn. Sla een aantal weken duivenspel over en je hebt weer 200% zin om bijvoorbeeld met de natour te knallen.
 

 


 

< Terug