Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Quievrain, een dag later.
3-7-2016
 
Gisteren een vlot verlopen midfond vlucht gehad...

Gisteren een vlot verlopen midfond vlucht vanuit Quievrain. Binnen elf minuten waren de prijzen verdeeld. Zelf ben ik niet zo'n fan van dit soort vluchten. Hoge snelheden van 1.700 of 1.800 meter per minuut, daar doe je mij niet zoveel plezier mee.

In de vereniging ging de eerste plaats dit keer naar Henk Christerus. Tweede was John Breur en derde plaats ging naar Jaap Blomberg. Zelf begon ik op de vierde plaats en daar ben ik tevreden mee. In totaal had ik vier duiven van de tien in de prijzen. Ook dat is prima. Hoogste prijspercentage in de vereniging was ditmaal voor Dick Vos. Hij had twee van de vier ingezette duiven keurig op tijd thuis.

Er waren overigens maar acht liefhebbers die duiven meegegeven hebben. Wel mooi om te zien dat al deze liefhebbers prijzen pakken. Dat zou elke week zo moeten zijn, dan blijft het leuk om mee te doen.

Uitslag Quievrain PV Snel te Smilde

In rayon 1 was het PV de Snelle Thuiskomst uit Roden die het hele podium opeist. Berghuis, Cazemier en Kroese/Helmholt pakten de plaatsen 1, 2 en 3 en doen weer goede zaken in de diverse kampioenschappen. Zelf begon ik op plaats 31 en dat is normaal gesproken niet goed genoeg. Ook het aantal prijsduiven was niet zoals mag worden verwacht. Drie van de tien is aan de magere kant.

Uitslag Quievrain Rayon 1

Als ik het goed heb gezien, dan had Berghuis niet alleen de snelste duif in Rayon 1, maar ook het hoogste prijspercentage. Dat is helemaal knap werk natuurlijk.

Vandaag is de voorbereiding voor Chateauroux begonnen. Ik had een klein aantal duiven thuisgehouden afgelopen vlucht en die heb ik zelf weggebracht vanmorgen en dat ging niet zonder slag of stoot. Om een uur of tien had ik ze namelijk losgelaten in Zwolle en bij thuiskomst zat de helft al ruim tien minuten in het hok. De andere helft heeft toen nog ruim een uur op zich laten wachten. Vreemd vind ik dat.

Gelukkig wel alles thuis en als de wind ZW blijft dan korf ik donderdag tien duiven in voor deze Nationale vlucht. Heb er best wel zin in.

 

 

< Terug