Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Inkorven Chateauroux.
8-7-2016
 
Gisteravond de duiven voor Chateauroux...

Gisteravond de duiven voor Chateauroux (770 km) ingekorfd. Het zijn er negen geworden te weten drie duivinnen en zes doffers. Er zou nog een jaarling duivin mee, maar die had twee pennen gegooid en daarom besloten om haar thuis te houden. Dit keer moest er ingekorfd worden in het NIC Assen. Het was er een drukte van belang en als ik mij niet vergis dan zijn er meer dan 250 duiven bijeengebracht. Precieze aantal weet ik niet meer.

Zoals het nu lijkt dat wordt het morgen mooi duivenweer. Normaal gesproken ben ik geen fan van ZW wind, maar met deze afstanden vind ik het niet erg. Beter zelfs misschien. Laten wij hopen dat we morgenavond kunnen spreken van een mooie eerlijke vlucht en vrijwel alle duiven thuis. Wij zullen zien.

Dan de jonge duiven. Die zouden vanavond de mand in moeten voor de eerste officiele jonge duiven vlucht. Niet die van mij. Zijn gewoon niet 100%. Erg jammer, maar het is zoals het is. Ik heb ze nu op honger. Ze krijgen de helft van hun normale portie voer en laten we hopen dat ze snel weer opknappen. Waarschijnlijk gaan zij 20 augustus voor het eerst mee met de container tijdens de natour. Dat duurt gelukkig nog even.

< Terug