Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Niergnies, een paar dagen later.
19-7-2016
 
Vanwege een aantal verplichtingen niet toegekomen...

Vanwege een aantal verplichtingen niet toegekomen om de site bij te werken na de laatste midfond vlucht. Vandaar met enige vertraging.

Zaterdag zijn de duiven uiteindelijk toch nog gelost te Niergnies (379 km). Het was hier wederom slecht duiven weer. Geen blauwe lucht te zien en (mot)regen. Hoe kan het ook anders.

Omdat ik de snelheden van de eerste duiven van afdeling 11 had gezien had ik de duiven hier in Appelscha op zijn vroegst om 16.45 uur verwacht. Maar, al veel eerder kwam er een duif aanvliegen. Dat is beter natuurlijk. Deze duif was dan ook keurig op tijd en vliegt in de vereniging een 2e prijs.

Uitslag PV Snel

De eerste prijs gaat in de vereniging naar de man van de lange adem Henri Hoeks. Mooie verrassing en dat maakt het alleen maar leuk. In totaal vijf verschillende liefhebbers in de top 6. Ook dat is prima. Maakt dat het elk weekend maar weer afwachten is wie de eerste plaats pakt.

Zelf had ik maar liefst 7 van de 10 duiven in de prijzen en daarover ben ik weer super tevreden.

In rayon 1 afdeling 10 gaan de eerste twee prijzen naar de Lippets uit Smilde. Deze liefhebber heeft dit jaar al een aantal keren de overwinning gepakt in het rayon en is dus een geduchte concurrent. Zelf begin ik met de plaatsen 3 en 4 en heb de helft thuis op plaats 24. Daarover mag je niet klagen lijkt mij. Ook in het rayon 7 van de 10 in de prijzen. De heer Van Zonneveld heeft overigens nog een hoger prijspercentage. Hij had 11 van de 14 in de prijzen. Dat is bijna 80%. Super!

Uitslag Rayon 1 afdeling 10

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/Teletekst%2016%20juli%202016%20Niergnies_1798.jpg

 

< Terug