Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Mee eens.
29-7-2016
 
Zag een stukje staan op de site van Van der Stouwe Douna...

Zag een stukje tekst staan op de site van Van der Stouwe Douna waar ik het helemaal mee eens ben. De tekst is als volgt:

Aan één ding lijken we maar steeds voorbij te gaan en dat is gewoon eens een paar weken overslaan. En dan niet gaan roepen van gewoon niet inkorven, nee van hogerhand opleggen om een week of twee weken adempauze in te lassen. Nee dat staat nog steeds niet in ons woordenboek helaas.

Ik ben het hier helemaal mee eens.

Ik sprak afgelopen week ook een Duitse liefhebber. Hij wist mij te vertellen dat ze daar komend weekend de laatste vlucht met oude duiven hebben en dan twee weken niets om dan halverwege augustus te starten met de jonge duiven. Geweldig toch! Zijn die lui zo slim of zijn wij hier zo dom om in de periode dat het hoogzomer is onze jonge onervaren duiven te gaan spelen. Ook voor de liefhebber en zijn gezin is dit het beste. Even de boog minder gespannen en de mogelijkheid om wat te gaan doen met de kinderen/kleinkinderen. Dan is de accu weer volledig opgeladen als het spel met de junioren begint.

Maar, helaas al vaker aangegeven. Binnen de duivensport doen wij niet aan veranderingen. Het liefst elk weekend twee of drie vluchten. Beginnen eind maart en dan elk weekend vol aan de bak tot eind september.

Hoe kan het toch dat de jeugd de duivensport maar niets vindt?

 

 

 

 

 

< Terug