Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Stand van zaken.
6-8-2016
 
Op dit moment zit ik in een rustige periode...

Op dit moment zit ik in een rustige periode als het om de duiven gaat. Heerlijk om even wat andere dingen te kunnen doen. Zelfs de mountainbike heeft het bos weer eens gezien. Voor deze jongen is dat iets wat wel wat vaker zou mogen. Komende weken maar even volhouden lijkt mij.

Toch ook nog even met de jonge duiven aan het africhten geweest. Gisteren 55 jongen naar Steenwijk gebracht en daar in groepjes losgelaten. De koppeltjes van 8 of 9 duiven hadden verschillende soorten van vertrek vanaf de losplaats. Het ene koppel ging in een streep de goede kant op. Er waren ook koppeltejs die eerst vijf of zes rondjes bleven draaien en er waren ook een aantal koppels die richting het zuiden vertrokken. Gisteravond heb ik in totaal 53 jongen kunnen tellen. Vanmorgen waren de overige 2 ook thuis dus het stel ik compleet. Ik wil je de komende week nog 1 keer wegbrengen en dan moeten ze het wel snappen lijkt mij. De eerste natour vlucht is 20 augustus en losplaats is Zutphen.

Vandaag of morgen koppel ik de oude duiven voor de natour. Ik vind de natour een leuke afsluiting van het seizoen. Soms (als alles mee zit) kun je nog mooie series draaien en over het algemeen is het weer rond die tijd van het jaar prima voor de duiven.

Nog even een verhaal over de aanvliegers. Wat heb ik er veel de laatste tijd. Vanmorgen weer drie uit het jonge duiven hok moeten halen. Een Duitser en twee Nederlandse duiven. En wat zijn die Nederlandse duiven smerig. Zien er niet uit. Onder de luizen en tevens vieze natte ogen. Wel een chipring om dus (ik neem aan) gewoon in de mand gestopt. Raar dat ze niet thuis komen.

Toch maar weer proberen de eigenaar te achterhalen. Wat maak ik vaak mee dat het telefoonnummer niet meer juist is (06 nummers) of dat men wel opneemt en zegt terug te bellen. Zal wel met de kerst zijn dan want meestal hoor ik niets meer. Wat zal de verhouding zijn van het aantal duiven wat bij mij is binnen gelopen en dat uiteindelijk door de eigenaar wordt gehaald (zelf of via koerier)? Ik denk 1 op de 10. Triest.

 

< Terug