Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Daar zijn we weer.
21-8-2016
 
Na een korte onderbreking gaat hier...

Na een korte onderbreking gaat hier het duivenseizoen deel twee van start. Afgelopen zaterdag zijn mijn jonge duiven voor het eerst de mand in geweest. Omdat er minimaal was afgericht besloten om de onverduisterde jongen de eerste keer maar als trainingsduif mee te geven. Dit volledig tegen mijn principes in, maar ik had verwacht dat er behoorlijk wat achter zouden blijven. Ook omdat het trainen over het algemeen slecht te noemen is. Een paar weken geleden hadden ze even een korte opleving, maar het is nu weer bagger.

Maar goed. In totaal 55 duiven op reis gestuurd naar Zutphen. Zal zo'n 90 km zijn geweest. Van de 55 duiven waren er zaterdagavond 50 thuis. Zondag zijn er nog 3 gekomen zodat de teller weer op 53 staat. Hoe is het mogelijk. Zo weinig duiven verspelen op de eerste vlucht is voor mij ook bijzonder. Vandaag de duiven dus maar snel voorzien van een chipring. Dan kunnen ze volgende week mee voor de punten.

De oude duiven had ik gekoppeld. Deze zitten nu op eieren. Ze zijn afgelopen weken niet los geweest en dus ook niet ingekorfd afgelopen zaterdag. Wat ik ga doen de komende weken met de oude duiven weet ik nog niet. Ze zijn erg ver in de rui en hebben eigenlijk al heel wat laten zien dit jaar. Toen ik vanmiddag de klep open had gezet zaten ze mij ook met grote ogen aan te kijken. Hoe moeten wij nu vliegen met die anderhalve veer? Nog maar even rustig over nadenken.

Komende week het hok nog aanpassen op een aantal punten. Dit om het duivengebeuren nog wat gemakkelijker en minder arbeidsintensief te maken.

En zo zijn wij weer volop bezig met het hele gebeuren.

 

 

< Terug