Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Aanloop naar tweede natour vlucht.
26-8-2016
 
De tweede natour vlucht staat alweer...

De tweede natour vlucht staat alweer voor de deur. Vanavond inkorven voor een vlucht vanuit Duiven (112 km).

Vorige week op de eerste natour vlucht heeft mijn kameraard Geert 55 jongen ingekorfd. Uiteindelijk zijn er 54 thuis gekomen en dat is beter dan verwacht. Wel was er afgelopen week een probleem met de jongen. Ze durfden het hok niet meer uit. Wat was het geval. De jonge duiven verlaten het hok via een loopplank. Maandagmorgen toen de loopplank vol duiven stond knapte het plankje. Verrot natuurlijk, maar daar had ik niet op gelet. Duiven in paniek naar binnen en dinsdag maar ook woensdag bleven ze binnen zitten. Doodsbang.

Voor mij reden om donderdagmorgen de jonge duiven in de mand te doen en naar Frederiksoord te brengen. Op de losplaats was het om 09.30 uur al bijna 25 graden. Dat vonden de duiven waarschijnlijk ook te warm want zonder ook maar een rondje te draaien boven de losplaats gingen ze met een streep naar het noorden. Missie geslaagd en dus toch wat beweging gehad deze week.

Zoals je ziet, houd ik geen rekening met de warmte. Dat doet iemand die zijn site ik vaak lees wel. Theo Pander staat om 06.15 naast bed om zijn duiven weg te brengen. Knap dat je dat kan opbrengen. Ik lig tot 08.00 uur in mijn nest. Dat is denk ik ook het verschil tussen er alles voor over hebben en een beetje aanklooien.

De oude duiven waren door de vakantie een paar weken niet los geweest. Wel had ik ze gekoppeld en zitten ze inmiddels te broeden. Afgelopen week was het trainen van de dames redelijk. Van de heren bagger. Dus vanmorgen met zes dames op pad geweest. Ook dit keer naar Frederiksoord en opnieuw was het warm op de losplaats om 09.30 uur. Ook was het zicht slecht. Vies weer. Maar omdat het oude en ervaren dames zijn toch maar losgelaten. De dames vetrokken prima maar hebben het toch moeilijk gehad onderweg. Pas na dertig minuten kwamen ze thuis. Ik vermoed dat dit alles te maken heeft met de vieze lucht op dat moment.

Afgelopen dagen ook de discussie kunnen volgen over het annuleren van de jonge duiven vlucht vanuit Morlincourt. Ik begrijp dat je met dit weer geen vlucht met jonge duiven gaat houden van ruim 400 km. Met name als de vrachtauto stil staat in de brandende zon is ongewenst. Wat een alternatief was geweest is het inkorten van de vlucht en vrijdag inkorven. Nu zijn de liefhebbers in het westen van de afdeling weer de Sjaak. Elke week vrijwel West in de wind en dan voorspellen ze een keer Oosten of Noordoosten wind en dan cancellen ze de vlucht. Dus inkorten en dus ook voor die liefhebbers een keer kans op vroege duiven in afdelingsverband was m.i. chiquer geweest.

 

 

< Terug