Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Op naar de vierde natour vlucht.
9-9-2016
 
Vanavond alweer inkorven voor de vierde natour vlucht...

Vanavond alweer inkorven voor de vierde natour vlucht van dit seizoen. Wat gaat zo'n week snel voorbij. Het lijkt wel of de weken steeds sneller gaan. Zal wel met de leeftijd te maken hebben.

De jonge duiven hebben de gehele dag open hok en hebben een prachtige week achter de rug. Strak blauwe lucht en als je dan in de tuin zit te koffiedrinken en je ziet steeds koppeltjes duiven van het hok af schieten voor een paar (show) rondjes dan geniet je dus volop van je duiven. Misschien nog wel meer dan van de thuiskomst van de duiven van een wedvlucht zat ik mij zo te bedenken. Afgelopen week kreeg ik toen ik op mijn werk was een fotootje via Whatsapp van mijn vrouw. De duiven lagen lekker te relaxen op het hok en zelfs mijn vrouw die niets met duiven heeft gaf aan te genieten van die pubers op het dak. Dat was toch wel even een (leuke) verrassing voor mij.

Deze week overigens veel aanvliegers tussen de jongen. Een opvallende vond ik een oude duivin van 2006 uit Polen. Prachtige duif in de hand. Deze duif ga ik oplappen en dan maar kijken of ze weer wil vertrekken. Ook een jonge duif opgevangen van Michel Beekman uit Aalsmeer. Deze liefhebber is even in de auto gestapt om na twee uren rijden in Appelscha aan te komen om de duif op te halen. Hulde! Dat heb ik afgelopen jaar niet vaak meegemaakt. Zelfs niet van liefhebbers die op een afstand van 15 kilometer wonen.

Dan nog even over de voorstellen vanuit de NPO over een nieuwe opbouw van het vliegprogramma. Elke verandering is in principe welkom en verdient een kans. Toch mis ik iets en dat is een verplichte vakantie. Twee weken rust voor mens en dier. Wanneer? Na het oude duiven seizoen en dan fris en fruitig half augustus beginnen met de jongen (in combinatie met evt. de oude duiven).

Nog even terugkomen op de vlucht van morgen. Zoals het nu lijkt gaan er 48 of 49 jonge duiven en 2 oude duiven mee. In totaal zijn er overigens nog 50 jonge duiven aanwezig. Drie weken geleden dus begonnen met 55 en maar drie duiven achtergebleven. Hier bij huis is een jong verdwenen en een zwaar gewonde duif heeft het helaas niet gehaald. Maar met nog 50 hier in het hok ben ik meer dan tevreden. Een echte aanrader voor een ieder. Jongen spelen op de natour (zolang het nog kan) en dan doorspelen op de taartvluchten.

 

 

< Terug