Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Boxtel, de resultaten.
11-9-2016
 
Gisteren wederom onder prachtige omstandigheden...

Gisteren wederom onder prachtige omstandigheden op de duiven kunnen wachten. Wat hebben wij dit jaar een geluk tijdens de natour vluchten. Hoor je vrijwel niemand over, maar als het regent...

Gistermorgen mooi op tijd (08.30 uur) gingen de duiven de lucht in vanuit Boxtel. Zelf was ik daar wel verrast over want je hoort regelmatig dat ze moeten wachten i.v.m inversie maar dat was nu blijkbaar niet nodig. Gelukkig maar want het werd een prachtige vlucht. Om 10.10 uur zat ik bij het hok. Helaas niet de hele voetbal wedstrijd van de jongste kunnen zien, maar ik had ook niet veel later thuis moeten zijn. Om 10.12 uur kwamen twee duiven vanuit het oosten aangevlogen. Zonder al te veel getreuzel kwam er één naar beneden. De andere duif blijkt een vreemde en die gaat bij de buren op het tuinhuisje zitten. Daarna gaat het vlot en om 12.30 uur zijn er 47 van de 50. De rest van de dag niets meer gekomen. Nu zondagmiddag 13.00 missen er nog 2. Had ik niet verwacht, maar ze kunnen natuurlijk nog komen.

Dan de uitslagen.

Uitslag PV Snel te Smilde

In de vereniging dus 1 t/m 9 en dat is eigenlijk niet leuk. Heb daar een slecht gevoel bij, maar ik kan niet zoveel aan doen. Ik verzorg mijn jonge duiven minimaal. Ik laat ze 's morgens tussen 5.00 en 7.00 los en ze mogen dan de hele dag rond schrarrelen tot een uur of 17.00 of 18.00 uur. Dan roep ik ze binnen en voer de duiven. Dus 1x per dag voer en door de week worden ze niet weggebracht. Hok wordt ook niet schoon gemaakt dus met vijf tot tien minuten werk per dag houdt het op. Minder kan ik er niet aan doen.

Gevolg is wel dat er nog maar vier liefhebbers inkorven voor de punten en dat is jammer. Wel nog een aantal liefhebbers die duiven meedoen voor de training zodat er in totaal nog best wat duiven de mand in gaan.

In het rayon was mijn jonge duif vijfde en dat is wederom boven verwachting. Zoals te verwachten zaten de eerste duiven op de langere afstanden en dat was ook aan mijn onnozele duiven te zien. Ze kwamen op de eerste twee na allemaal weer terug uit het noorden. Moeten nog veel leren.

Wel weer mooi om te zien dat de top tien in het rayon bestaat uit tien verschillende liefhebbers. Heb het wel eens vaker aangegeven dat dat eigenlijk elke weer zo zou moeten zijn. Dan krijg je een mooie competitie.

Uitslag Rayon 1 afd. 10

Waar ik helemaal trots op ben is de mooie 11e plaats in de afdeling. Tegen bijna 7.000 duiven in afdeling 10 (noord).

Mijn eerste duif is een zuivere W& F Ebben. Beide ouders in 2013 gehaald bij Falco en Will en daar heb ik nog steeds geen spijt van. Zie onderstaande stamboom.

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/16-4786776_3811.jpg

 

 

 

 

< Terug