Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Dat ging super.
25-9-2016
 
De eerste taartvlucht gisteren verliep hier...

De eerste taartvlucht gisteren verliep hier super goed. De eerste vijf duiven hebben waarschijnlijk geen meter omgevlogen want ze haalden 1.680 meter per minuut. Ik zag op de uitslag dat de eerste prijsduif een snelheid had van 1.662 meter en dus was het een 1 t/m 5 geworden. Is natuurlijk lekker praten als je niet klokt voor de prijzen. Dat begrijp ik ook wel.

Zou in eerste instantie wel klokken, maar donderdag kreeg ik het verzoek of ik naar de thuiswedstrijd van Ajax zou willen. Nou, dan is de keus snel gemaakt. De duiven dus meegegeven als trainingsduiven want in principe gaat het mij om de ervaring. Overigens een prachtige wedstrijd gezien gisteravond en er is (veel) meer dan duiven in deze wereld. Kortom: jammer, maar dat was het risico.

Ik zag op diverse sites staan dat men het niet kan opbrengen om nog deel te nemen aan de taartvluchten. Dat begrijp ik goed. Als je het hele seizoen van begin tot het eind je 100% hebt ingezet voor de duiven dan is het wel leuk geweest in september. Maar omdat ik altijd een pauze heb in het vliegseizoen is het hier heel anders. Ik geniet deze laatste weken enorm van de jonge duiven. Prachtig weer en volgens mij zijn ze ook gezond. Vanmorgen ook alweer volop aan het trainen rond huis. Op een bankje zittend met een bak koffie geniet ik. Volgens mij belangrijker dan welke beker dan ook.

Wel een achterblijver gisteren. Een jonge duivin die drie weken apart heeft gezeten in verband met haar gezondheid is niet thuis gekomen. Waarschijnlijk toch niet helemaal fit geweest. Achteraf had ik haar direct beter kunnen verwijderen. Weer een leermoment.

Komende week de jongen maar weer klaarmaken voor de vlucht van komend weekend vanuit Boxtel. Als het weer zo blijft dan doe ik zeker weer mee. Als wedvlucht of trainingsvlucht? Dat ligt aan mijn andere activiteiten komend weekend.

 

< Terug