Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Tevredenheid.
2-10-2016
 
Ook de tweede taartvlucht van dit jaar verliep...

Ook de tweede taartvlucht van dit jaar verliep uitstekend. Door de ZO wind waren de duiven riching de kust geblazen en dan is het ook geen wonder dat ze vanaf het westen thuis komen. Had de stoel zo gezet dat ik ze mooi kon zien aankomen. Hoog zaten de eersten en de snelheid was er al aardig uit. Waarschijnlijk toch een moeilijk laatste stuk gehad. Mooie training wederom. Wel nog twee achterblijvers. De 773 die vorige week ook pas op zondagmiddag kwam en de 032.

In een kwartier had ik van de 48 duiven precies de helft thuis en daar ben ik erg tevreden over. Nog twee vluchten te gaan en aangezien de verwachting is dat de wind naar het oosten gaat wordt de losplaats volgende week waarschijnlijk Weert. Heb overigens nog leuke herinneringen aan Weert. Tijd gewerkt daar bij Defensie. Toptijd!

Nog even iets anders. Ik heb de afgelopen twee zaterdagen mijn duiven gemeld op de meldsite van afdeling 10. Het blijkt dat er mensen zijn die zich daar aan storen. Dat is niet de bedoeling en daarom zal ik de komende weken dat niet meer doen.

Nog even terugkomen op de vlucht van gisteren. Mijn eerste duif gisteren was een week eerder mijn tweede. Een prachtige blauwe doffer van het soort Ebben. Hieronder zijn stamboom. Tijdens de natour vloog deze doffer al eens een eerste in de vereniging vanuit Boxtel.

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/2016-4786776_7671.jpg

< Terug