Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Vreemd.
9-10-2016
 
Gisteren een echte vlucht gehad. De eerste duif had een snelheid...

Gisteren een echte vlucht gehad. De eerste duif had een snelheid van 1161 meter per minuut. Dat houdt in dat ze echt hebben moeten werken en dat vind ik niet verkeerd. Prachtige aankomsten waaronder een koppel van een stuk of tien duiven die heel laag overkwamen en waar een paar honderd meter nadat ze over het hok vlogen twee duiven uit vielen. Uit het koppeltje draaien en terug naar het hok. Mooi om te zien. Vooral omdat ik hier eigenlijk nooit koppels duiven zie overkomen.

In een uur tijd 41 van de 46 duiven in de klok (training) en toen werd het stil. Uiteindelijk gistermiddag nog 2 nagekomen, maar daarna helemaal niets meer. Nog steeds 3 onderweg. Vreemd!

Vanmorgen de jonge duiven maar even in de hand genomen en het viel mij op dat ze licht zijn. Totaal geen gewicht meer in de duiven en ook weinig tot geen power. Ze hebben nu acht weken achter elkaar de mand gezien en misschien wordt het nu wel te gek. Volop in de rui natuurlijk dus ze hebben hun energie ook daar voor nodig. Nog maar even zien wat ik komend weekend ga doen. Het liefst korf ik nog 1x in maar dan moeten ze er wel beter op staan.

 


 

< Terug