Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Vooruit kijken.
8-1-2017
 
Nu mijn doelstellingen voor 2017...

Nu mijn doelstellingen voor 2017.

Top vijf hokkampioenschap onaangewezen op de midfond en dagfond in Rayon 1 afdeling 10.

Teletekst op een dagfond vlucht (afd. 10 Noord)

Bovenstaande moet gebeuren met maximaal 36 oude duiven. In totaal 20 duivinnen en 16 doffers. Vooral bij die laatste categorie wordt het spannend. Ik heb nl bij de 16 doffers maarliefst 14 jaarlingen rondlopen. Te veel als je het mij vraagt, maar de doffers van 2015 waren in mijn ogen niet goed genoeg. Nu dus twee doffers van 2014 en de rest jaarlingen.

Overigens met de jaarling doffers afgelopen week naar Marien geweest. Van de 16 die ik mee had waren er volgens Marien 14 goed genoeg om te blijven. Zo heb ik weer een stap kunnen zetten. Valt niet mee om het aantal jonge doffers terug te brengen. Van de 22 jonge doffers waar ik voor de selectie mee begon zijn er nu nog 14 over.

Gisteren helaas niet in de gelegenheid om mijn prijs (1e NPO) in ontvangst te nemen bij de Noordelijke Kampioenendag te Assen. De griep heeft mij al vanaf dinsdag te pakken en ik was vooral vrijdag- op zaterdagnacht niet fit. Gelukkig heeft Hans Snip mij waar genomen. Er zijn zelfs mensen die het verschil niet zien tussen ons dus dit was een mooie oplossing. Bedankt Hans!

Tot slot nog een opvallend iets. Afgelopen week ben ik meerdere keren verzocht om plaats te nemen in een afdelingsbestuur. Heel apart als je daar zelf niet mee bezig bent. Het gaat dan om de afdeling 10 of 11. Dit ga ik uiteraard niet doen. Zou zonde zijn van mijn tijd want mijn gevoel zegt dat de duivensport niet meer te redden is. Nog maximaal tien jaar geef ik onze sport. Dan is het over. En we zijn er grotendeels zelf schuldig aan (geweest).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< Terug