Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Kweekduiven gekoppeld.
15-1-2017
 
Dit weekend zou ik de duiven voorkoppelen, maar omdat...

Dit weekend zou ik de duiven voorkoppelen, maar omdat ik daar tegenop zag (te veel werk) besloten om de kwekers bij elkaar te laten. Pakt goed uit. In totaal nog maar 14 kweekkoppels en dat is een stuk minder dan vorig jaar. Dit jaar geen kweekboxen meer ondanks dat mij dat goed is bevallen de laatste jaren. Maar, ook dit wordt mij te veel werk. Elke dag meerdere keren al die boxen bij langs is niet meer te doen. Simpelweg omdat mij de tijd ontbreekt.

De vliegduiven niet (voor)gekoppeld. Dat gaat komend weekend gebeuren. Het spreiden van het koppelen bevalt mij tot nu toe goed. Geeft meer rust en overzicht.

Gisteren is de laatste bon van dit jaar verkocht in Noordwolde. Het was een laat jong 2016 uit mijn beste midfond duif (Asduif Rayon) x 7e NPO Chateauroux afd. 10 Noord. Was een prachtige duivin die ik zelf ook wel graag had willen houden. Gelukkig heeft de duif een prima thuis gevonden in Noordwolde. Ik wens de nieuwe eigenaar veel succes met deze mooie duif.

Volgend jaar worden er minder bonnen beschikbaar gesteld. Vermoedelijk een drietal. De kopers van deze bonnen krijgen dan ook iets bijzonders mee naar huis. Dat kan ik uiteraard niet doen als ik veel bonnen beschikbaar stel.

 

 

< Terug