Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Goede berichten.
22-1-2017
 
Afgelopen week naar een informatie avond geweest...

Afgelopen week naar een informatie avond geweest van onze Afdeling. Na eerst flink te zijn geschrokken van het aantal leden dat Afdeling 10 nog heeft (onder de 1.500 en dit was vorig jaar nog 1.650 volgens mij) toch nog goed nieuws gehoord. Als het aan het NPO bestuur ligt, dan gaat de boel op de kop. Een nieuwe organisatie structuur met een grotere centrale rol vanuit het NPO. Geen gedoe meer met individuele belangen op regionaal niveau. Eindelijk! Terwijl wij elk jaar tussen de 5% en de 10% aan leden verliezen wil men nog niet samenwerken binnen een afdeling of met andere afdelingen. Dit ligt snel achter ons. Gelukkig heeft het NPO bestuur de gang er goed in en kan e.e.a. binnen een paar jaar een feit zijn. Laten wij het hopen!

Ik zou het persoonlijk prachtig vinden als er vier of vijf afdelingen zouden komen. Indeling afdelingen op dezelfde wijze als de Noordelijke Unie. Deze afdelingen opsplitsen in rayons d.m.v. verticale lijnen en op basis van het aantal leden. Bij de vitesse en de eerste midfond vluchten nog een horizontale lijn door de afdelingen i.v.m. de afstanden en daarna bij de langere midfond en dagfond vluchten grote concoursen. Direct doen lijkt mij.

Overigens kreeg ik het idee dat ons (afdelings)bestuur zelf goed in de gaten heeft dat het anders moet. Daarover was ik positief verrast. Ook bij deze mensen is het duidelijk dat we niet door kunnen gaan op de manier zoals het nu gaat.

Afbeeldingsresultaat voor noordelijke unie duiven

< Terug