Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Hoe het gaat met de kweek.
30-1-2017
 
Twee weken nadat ik de kwekers heb...

Twee weken nadat ik de kwekers heb gekoppeld is het hier nog geen koek en ei. Hoor vaak om mij heen dat de duiven binnen tien dagen allemaal zitten te broeden, maar bij mij is dat helaas niet het geval. Van de 14 koppels inmiddels 12 op eieren. Vanmorgen nog een kweekkoppel uit het kweekhok moeten halen omdat de onderbuurman erg lastig blijft doen en zo blijven zich problemen voordoen.

De vliegduiven vorig weekend ook gekoppeld. Ook hier ging het niet van een leien dakje. De koppels die elkaar niet direct lief hadden met z'n allen in het jonge duiven hok gezet. Daar ontstaan nu spontaan diverse koppeltjes. Wellicht vliegen ze komend seizoen harder omdat ze nu hun eigen partner mogen uitzoeken. Wie weet.

Voor de rest is het rustig. De aardigheid in het duivengebeuren komt langzamerhand weer terug. Nog een dikke maand en de duiven kunnen weer naar buiten. Voor het zover is moet er nog wel wat onderhoud plaatsvinden aan de vliegkleppen en dergelijke.

Voor de liefhebbers. De site van Kees Bosua is een echte aanrader. Vooral de column van 22 januari 2017 (het verhaal bij de zondag) vind ik goed. Mensen maken elkaar helemaal gek. Las overigens in de krant dat het in de paardensport ook helemaal de verkeerde kant op gaat. Het gaat meer om de buitenkant dan om de prestaties van de dieren zelf. Jammer.

 

 

 

< Terug