Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Stand van zaken 11 februari 2017
11-2-2017
 
Hier gaat het inmiddels prima...

Hier gaat het inmiddels prima met de kweek. Heeft voor mijn gevoel te lang geduurd, maar uiteindelijk heb ik alle koppels op eieren. Bij de kwekers 25% van de eieren onbevrucht. Voornamelijk de koppels waarvan beide partners van 2009 zijn hebben het lastig. Was vorig jaar ook zo. Bij de tweede leg was het probleem verholpen. Waarschijnlijk moeten de oudjes even op gang komen. Vandaag heeft Hans Snip een viertal eieren gehaald waaronder twee van mijn 7e NPO. Hans had een aantal bonnen gekocht afgelopen jaar en dan moet je natuurlijk ook iets geven waarmee hij verder kan. Vandaag overigens de eerste eierdopjes zien liggen. De geboortegolf komt op gang.

Voor de rest niet veel te vertellen. Ik heb de jaarlijkse prijsuitreiking van de duivenclub helaas gemist. Jammer, maar ik had al een bedrijfsfeest staan en omdat de feestavond van de duivenclub werd verschoven viel het toevallig samen. Mooi feest gehad overigens van de baas. Was weer vreselijk laat voordat ik in mijn nest lag.

Afgelopen week is Falco Ebben langs geweest. Een tiental duiven heb ik op de foto laten zetten waaronder mijn 1e en 7e NPO. Beide duiven bevolken nog het vlieghok dus er is een risico op verlies. Heb ik in ieder geval nog een foto. Ook een aantal liefhebbers uit de omgeving hebben gebruik gemaakt van Falco zijn bezoek. Mensen met een aantal duiven waar ze goede herinneringen aan hebben.

De nieuwe ontwikkelingen in ons duivenland lijken mij prima. Gisteren niet naar Ede kunnen afreisen want mijn jongste zoon was jarig. Na een middagje karten in Leeuwarden was het niet meer mogelijk om op tijd in Ede te kunnen zijn. Dus gisteravond de bijeenkomst gevolgd met behulp van internet. Ik moet zeggen dat ik met name het eerste deel geslaagd vond. De uitleg van Maurice van der Kruk, Marjan Olfers en de directeur van de KNHS waren prima te volgen. Ik zou zeggen, geen minuut meer verspillen en zo snel mogelijk van start.

Gisteren nl vernomen dat alweer een liefhebbers uit deze omgeving stopt met duiven. Gaat echt hard zo.

Nu de duiven nog niet los gaan heb ik tijd voor andere dingen. Vandaag weer heerlijk zitten stampen op de mountainbike met de oudste zoon. Hij heeft vijf weken geleden een ernstig ongeval gehad met een fietswedstrijd met als gevolg een flink gat in zijn been. Gelukkig gaat het nu een stuk beter en kunnen wij weer heerlijk fietsen. Wat geeft dat een voldaan gevoel. Heerlijk.

 

 

 

 

 

< Terug