Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Site bijwerken.
25-2-2017
 
Veel werk aan het bijwerken van mijn site...

Veel werk aan het bijwerken van mijn site. Vooral bij de kweekduiven. Ik heb door Falco Ebben nog een aantal op de foto laten zetten en nu dus ook de stambomen bijgewerkt. Dan kom je er weer achter wat een geweldig kweekhok ik inmiddels heb (vind ik). Super blij met de duiven die daar huizen. Reden voor mij om even niet om mij heen te kijken of er nog ergens iets gekocht moet worden. Nee, met de duiven die ik nu heb kan ik nog wel een aantal jaren vooruit.

In het hok gaat het redelijk. De eerste jongen zijn geringd en deze week moet ik scherp zijn. Niet vergeten waar de jongen allemaal liggen want voordat je het weet loopt er straks een jong zonder ring. En wat zijn ze lelijk die kleine duifjes. Op de site van Theo Pander trouwens een prachtige foto. Van jong dat net uit een ei kruipt tot jong van een paar weken. Bij de vliegduiven weinig onbevruchte eieren. Wel een aantal die niet uitkomen en ik denk dat de nachtvorst hier debet aan is. Dit is overigens geen probleem want ik zie nu alweer dat het aantal jongen te groot gaat worden. Wat gaat dat kweken met die duiven gemakkelijk. Voordat je het weet zit het hok weer overvol.

Hier gaan de duiven overigens nog niet los. Vermoedelijk de tweede week van maart mogen ze los. Weinig haast want de eerste vlucht staat op de kalender voor 15 april. Dus nog alle tijd. Wellicht volgende week nog even naar Houten. Ligt er aan of ik zin heb. Een beetje thuis aanrommelen vind ik ook wel fijn en er moet nog aardig wat gebeuren. De vliegkleppen wil ik nog schoon maken en in het hok mag de stofzuiger ook wel eens gehanteerd worden.

Tot slot. Het blijkt dat er e.e.a. te doen is over het bestuur van afd. 11. Weer een reden om snel over te gaan naar een centrale aansturing in duivenland. Met de teruggang van het aantal leden zal het steeds moeilijker worden om capabele mensen te vinden. Het roer moet om!

< Terug