Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Duiven weer naar buiten.
18-3-2017
 
Eindelijk is het zo ver. Gisteren...

Eindelijk is het zo ver. Gisteren voor het eerste dit jaar de duiven los gehad. De dames mochten de spits afbijten. Vlot waren ze naar buiten, maar naar binnen is een ander verhaal. Elk jaar weer een lastig moment. De overgang van het jonge duiven hok naar het duivinnen verblijf. Toch uiteindelijk alle 21 dames binnen gekregen in het juiste hok. Vandaag de doffers voor het eerst naar buiten. In totaal zijn er 15 waarvan 2 oude doffers en 13 jaarlingen. Hier gaat het een stuk minder. Ze weigeren om in het doffer verblijf naar binnen te lopen. Ik vermoed dat ze vanavond buiten blijven. Wellicht gaan ze morgen naar binnen. Blij overigens met het later starten van de vluchten. Ook voor de werkende liefhebbers blijft er nu tijd genoeg over om de duiven in conditie te brengen.

Gisteravond in de club de voorjaarsvergadering gehad. Geloof het of niet, maar wij hebben er een jeugdlid bij. Wat een luxe. Voor de rest een vlotte vergadering zonder grote onderwerpen. Bij ons in de vereniging draagt iedereen zijn steentje bij en proberen wij elkaar zoveel mogelijk te ontlasten. Zo ga ik komend jaar proberen wat kennis van het computer gebeuren op te doen. Hoeft niet elk weekend dezelfde persoon bij het inkorven en afslaan aanwezig te zijn. Geldt overigens ook voor het inkorven, laden van de auto enz. Als je fysiek in de gelegenheid bent, dan lekker helpen. Is nog gezellig ook.

Voor het overige is het nog rustig hier. Vandaag weer een paar mooie voetbalwedstrijden gezien. Helaas wel verlies (oudste zoon, 1e x dit seizoen), een gelijkspel bij de jongste en de dochter heeft gewonnen met volleybal. Dat was weer genieten.

< Terug