Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Er begint weer wat ritme in te komen.
29-3-2017
 
Gelukkig worden de dagen wat langer...

Gelukkig worden de dagen wat langer en kan er 's avonds ook nog wat aandacht worden geschonken aan de duiven. Voor de werkende liefhebber een genot. De duiven kunnen weer in een ritme komen en dan zie je dat ze het trainen weer snel oppakken. Met name de doffers trainen met veel plezier en komen in een breed uitgestrekte formatie over het hok. Prachtig gezicht. Bij de dames gaat het wat minder. Ik moet ze het hok uitjagen en er is ook een gewonde gevallen. Hier moet ik de vlag gebruiken om ze een kwartiertje in de lucht te houden. Ik heb de vlag nog niet gestreken of de dames zitten alweer in het hok. Doodsbang.

Inmiddels al ruim veertig jongen gespeend en er liggen nog een aantal bij de ouders. Die speen ik de komende weken. Begin april verwacht ik de jongen los te kunnen laten. Altijd een spannend moment en voor die tijd wil ik ze onder controle hebben. Bij het roepen moeten ze direct binnen lopen. 

Dit jaar ga ik verduisteren en dat is wel weer even wennen. Jaren niet gedaan maar omdat wij nu geen natour vluchten meer hebben moeten ik wel deelnemen aan de jonge duiven vluchten. Van Marien kreeg ik de tip om dan toch maar te verduisteren want anders moeten ze de langere afstanden vliegen met een minimum aan veren. Dat kan ook niet de bedoeling zijn.

Vanavond is in Grolloo de bijeenkomst voor de leden van afd. 10 met het NPO bestuur. Hier wordt tekst en uitleg gegeven over de (mooie) plannen. Helaas kan ik hier niet bij aanwezig zijn. Erg jammer maar het is niet anders. Als bestuurder van het NPO zou ik overigens moedeloos worden van al die individuele belangen. Spreek je een nationaal vliegprogramma af, wordt dat door diverse leden direct afgeschoten. Gevolg: grote diversiteit in de vliegprogramma's van de 11 afdelingen. Spreek je af dat er geen invliegduiven meer mogen meevliegen tijdens de vluchten. Gaat een aantal afdelingen dit toch weer toelaten. Wat een zootje. Lekker zo doorgaan met z'n allen. Dan vind je straks helemaal geen capabele bestuurders meer die hun nek willen uitsteken.

 

 

< Terug