Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Stand van zaken dinsdag 4 april 2017.
4-4-2017
 
De oude duiven zijn inmiddels twee weken...

De oude duiven zijn inmiddels twee weken los en tot nu toe zonder grote incidenten. (Een duivin die een kras over de rug heeft na een aanval van de rover daar gelaten). De doffers trainen prima en vandaag gingen de dames voor het eerst helemaal los gaan. Vreemd om te zien dat de groep van 21 zich splitst in een groep van 9 en een groep van 12. Zo hebben ze een 25 minuten elk hun plan getrokken en uiteindelijk kwamen ze samen. Nog nooit eerder meegemaakt.

Afgelopen vrijdag op de club de chipringen toegewezen. DIt jaar zal ik mij ook meer bemoeien met het computer gebeuren zodat de werkdruk bij een aantal andere liefhebbers minder wordt. Het is ook haast niet te doen. Elke vrijdag en zaterdag (en soms zondag) maar weer die verplichtingen. Niet meer van deze tijd. Over een paar jaar hoeft het klokafslaan niet meer heb ik begrepen. Lijkt mij ook beter. Bij thuiskomst wordt de duif direct doorgegeven aan de rekenaar en is de uitslag direct voor handen.

Afgelopen zondag overigens de duiven voor het eerst een klein stukje weggebracht. Gaat om het doorkrijgen van het spelletje (jaarlingen). De dames maakten er een potje van. Heel onregelmatig en pas aan het eind van de middag kwam de laatste thuis. De heren deden dat een stuk beter. Bij thuiskomst zaten die al keurig bij hun duivin.

Komend weekend nog maar eens op stap.

Vanmorgen nog even een bakje koffie gedronken bij de voerboer te Staphorst. Daar zat een nog een liefhebber met een gezonde instelling die niet vies is van concurrentie. Dan zie je dat de relatief jonge liefhebber die graag de strijd aan wil gaan graag sector lossingen wil. Weg met dat geneuzel van afdeling 10 en 11. Direct samen gaan en grote lossingen organiseren. Kan nu nog.

< Terug